SAGET SEG GJENNOM TAK: Skadene i taket utfor Gullsmeden etter at gjerningsmannen skar seg gjennom taket og brøt seg inn i gullsmedbutikken i Husnes.
SAGET SEG GJENNOM TAK: Skadene i taket utfor Gullsmeden etter at gjerningsmannen skar seg gjennom taket og brøt seg inn i gullsmedbutikken i Husnes. Foto: Roy Vaulen

Grovt tyveri fra gullsmed i Hordaland

En innbruddstyv fikk med seg varer for knapt 10.000 kroner etter at han tok seg inn gjennom taket på et kjøpesenter og brøt seg inn hos Husnes Gull og Ur AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyveriet skjedde natt til søndag på Husnes Gull og Ur AS i Husnes senter, i Hordaland, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Stakk fra stedet

Politiet var i nærheten og observerte en mann som løp fra stedet.

– Gjerningspersonen har tatt seg inn via taket og ned i gullsmed-butikken. Det er brukt verktøy for å ta seg gjennom taket, men jeg vil ikke opplyse hva slags verktøy det er snakk om, sier politioverbetjent ved Kvinnherad lensmannskontor, Torgeir Fosse, til TV 2.

Flere patruljer søkte etter gjerningsmannen, uten å lykkes.

– Politipatruljen så vedkommende løpe opp Kolaveien, bak senteret. En politihund mistet sporet av vedkommende etter en stund, forklarer Fosse.

Området er videoovervåket og politiet har sikret materiale som vil bli gjennomgått.

Søndag ettermiddag opplyser politiet i en pressemelding at det er stjålet varer til en verdi av knapt 10.000 kroner. Politiet har ingen mistenkte.

Ung mann

Politiet ønsker tips av personer som kan ha observert noe interessant enten i natt, eller tidligere.

Gullsmed Husnes Gull & Ur ligger midt inne i kjøpesenteret, og har ingen viduer ut mot gata. Foto: Roy Vaulen
Gullsmed Husnes Gull & Ur ligger midt inne i kjøpesenteret, og har ingen viduer ut mot gata. Foto: Roy Vaulen

De beskriver gjerningsmannen som en ung mann, slank kroppsbygning, sort hettegenser, blå joggebukse, sorte joggesko. Han hadde med seg en sort sekk.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, sier Fosse.

Mannen tok seg opp på taket av kjøpesenteret to timer før selve innbruddet.

Planlagt

– Det er grunn til å tro at innbruddet var planlagt og at det har vert rekognosert i forkant, skriver politiet i pressemeldingen.

Den aktuelle gullsmeden ligger midt i senteret og har ingen vegger som ligger ut mot gaten.

Politiet mottok melding om innbruddet klokken 01.36 natt til søndag.

Så tyven live

Butikkeier Grete Johnsen Grindeland så innbruddet direkteoverført til sin egen telefon.

– Når alarmen går i butikken, går den også på telefonen min. Jeg har kamera på telefonen og så at han var i butikken, sier Grindeland til NRK.

Politiet beskriver gjerningsmannen som en ung mann, med slank kroppsbygning, sort hettegenser, blå joggebukse og svarte joggesko. Han hadde med seg en sort sekk.