IMPONERTE: Ingvild Bakkerud under kampen mellom Norge og Brasil.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Ingvild Bakkerud under kampen mellom Norge og Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hun spiller som en herrespiller

Ingvild Bakkerud imponerer landslagskapteinen. Nå håper 24-åringen på VM-spill i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Japan i Intersport Cup direkte på TV 2 og Sumo fra kl. 18.20.

Med hele ni profiler ute etterlyser Thorir Hergeirsson flere som må stå frem før VM i Japan. 24 år gamle Ingvild Bakkerud håper hun har gitt landslagssjefen noen gode svar under firenasjoners turneringen i Stavanger.

– Selvfølgelig vil man med og være en bidragsyter. Jeg håper å få en plass i denne troppen. Jeg prøver nå bare å gjøre mitt og gjøre så godt jeg kan, sa hun etter møtet med Brasil på fredag.

Mot Brasil under Intersport Cup i Stavanger fikk Kongsberg-jenta virkelig vist at hun duger til. 6 scoringer fra en kruttsterk skuddarm fikk kapteinen til å juble.

– Å, det er så gøy. Det er litt sånn, kom igjen Ingvild!! Ingvild spiller som en herrespiller og det er veldig få spillere som har de kvalitetene i finter og så videre. Så har hun størrelsen og skudd. Utrolig godt for Ingvild og godt for oss også, smiler Stine Bredal Oftedal.

Også Gro Hammerseng-Edin var imponert over den høyreiste bakspilleren.

– Jeg synes det var fantastisk å se. Hun hadde noen helt vanvittig gode skudd og det virker som hun og Stine (Bredal Oftedal) fant en god timing. Stine var også god til å sette henne opp. Det er noe Norge virkelig kommer til å trenge Jeg tipper at det er noen landslagstrenere som fikk noen svar i dag, sa den tidligere landslagskapteinen.

– Det var veldig, veldig moro. Det var en utfordrende kamp, mange taklinger og jeg kom til gode skuddmuligheter så det var veldig gøy, sier Bakkerud selv.

Hun fikk sin landslagsdebut mot Ukraina i mai 2018, men var ikke en av landslagssjefens utvalgte da troppen til EM i Frankrike ble annonsert i november. Hun kom med som reserve sammen med Silje Waade. Nå håper hun å imponere landslagssjefen, som likte det han så mot Brasil.

– Ingvild spilte en kjempekamp og det trenger vi. At flere står opp, sier han fornøyd.

Søndag kveld spiller Norge sin siste kamp i Intersport Cup mot VM-vertene Japan, ledet av danske Ulrik Kirkely.

– De er gode i duellspillet og kjappe, så vi må virkelig være på i den kampen der, sier Heidi Løke.

Bredal Oftedal ønsker seg mer fysikk i siste test før de vender nesa mot Japan 19.november.

– Jeg ønsker meg enda mer tetthet i forsvar så vil jeg vi skal være enda mer fysiske. Vi trener mye og bra og snakker mye om at vi er bra trent og da må vi vise det mer i dueller og alt. Vi skal være et lag som er enda verre å møte enn de andre, avslutter kapteinen.