Jan Tore Kjær måtte forlate «Skal vi danse»

Etter en nervepirrende duell ble Jan Tore Kjær (50) den fjerde kjendisen som måtte forlate konkurransen i Nydalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld kunne man igjen se kjendisene svinge seg på parketten i Nydalen.

For første gang i år måtte to par ut i en nervepirrende duell. Det ble mellom Trine Haltvik (54) og Jan Tore Kjær som hadde fått færrest seerpoeng.

Etter de endelige seerstemmene var telt opp, ble det klart at det var Kjær og hans dansepartner Tone Jacobsen (39) som måtte legge danseskoene på hyllen og forlate konkurransen.

– Jeg leverte det beste jeg kunne, bedre kunne jeg ikke gjort. Jeg har hatt det kjempegøy, en fantastisk fin gjeng som jeg kommer til å savne. Jeg er fornøyd jeg, sa hockeyprofilen etter det ble kunngjort.

Viktig øyeblikk

Kveldens tema var «et øyeblikk som har betydd mye». Deltakerne skulle dermed velge en hendelse fra sitt eget liv som de skulle skildre gjennom sitt dansenummer.

Kjær valgte å trekke frem øyeblikket da han sluttet i Vålerenga Ishockey etter 19 år, og ble hyllet av hele stadion. Sangen han hadde valgt til paso doble-dansen passet dessverre litt for godt i kveldens sending: «Time To Say Goodbye».

I følge tilbakemeldingene fra dommerne derimot skulle man tro at han kunne bli å se i konkurransen litt lengre.

– Jeg fikk gåsehud. Forrige uke var du stressa, men nå løfter du deg veldig. Teknisk er du der, meddelte dommer Egor Filipenko.

Victor Sotberg i het omfavnelse under lørdagens dans. FOTO: Espen Solli / TV 2
Victor Sotberg i het omfavnelse under lørdagens dans. FOTO: Espen Solli / TV 2

Klinte til

YouTuberen Victor Sotberg (28) har gjennom hele programmet vært åpen om utfordringene han møtte da han var yngre og skjønte at han var homofil.

I kveld ønsket han å skildre dette, og klinte selvsikkert til før han fortsatte dansen med dansepartneren Rikke Lund (24).

– Åh, er det ikke deilig, jeg blir helt gæren, jublet dommer Tore Petterson.

Fikk sin første «10-er»

Programlederen Christian Strand og dansepartner Marianne Sandaker imponerte dommerne med sin salsa, som sendte han til topps med 37 poeng.

Dermed havnet Strand likt med Jørgine Massa Vasstrand og dansepartner Jørgen Nilsen.

Christian Strand er «mister hofte 2019» i følge dommerne. FOTO: Espen Solli / TV 2.
Christian Strand er «mister hofte 2019» i følge dommerne. FOTO: Espen Solli / TV 2.

– For en fin historie, jeg blir helt varm i sjela. Og jeg må bare si at de hoftene dine er spicy. Du er sexy, – let's go bro'!, sa en imponert Egor filipenko.

– Ohlala altså, du er mister hofte 2019! Teknikken henger sammen som hånd i hanske, mente dommer Merete Lingjærde (57).

Christian ville skildre det første møtet med kona gjennom dansen, som skjedde da hun var gjest i talkshowet hans «ikveld» for ti år siden. Til det hadde han valgt sangen «Senorita» av Shawn Mendes.

Rørende dans med reservepartneren

Forrige lørdag ble det dramatisk da Emilie «Voe» Nerengs (23) dansepartner Santino Mirenna fikk skulderen ut av ledd etter et heftlig løft. Mirenna måtte forlate parketten midt under sendingen og hastet til legevakt.

Det var lenge usikkert om proffdanseren ville trosse legens anbefaling om å holde armen i ro i minst ti dager, men han valgte til slutt å avstå fra dansegulvet ikveld.

Emilie Nereng fikk skryt for teknikken etter kveldens wienervals. FOTO: Espen Solli / TV 2
Emilie Nereng fikk skryt for teknikken etter kveldens wienervals. FOTO: Espen Solli / TV 2

I stedet steppet tidligere «Skal vi danse»-instruktør Ivo Havranek (32) inn som midlertidig dansepartner for Nereng.

– Jeg er veldig takknemlig for at Ivo kunne steppe inn på så kort varsel, og likevel gjøre slik at jeg får levert en dans nå på lørdag, sa den tidligere bloggeren til TV 2.

Mirenna var lei for at han ikke kunne stille i kveldens sending, men håper å være tilbake neste uke.

Emilie valgte å skildre foreldrenes skilsmisse i wienervalsen, og ble belønnet med mye ros og 36 poeng av dommerne. Hun havnet dermed på tredje plass for kvelden, etter Jørgine og Christian.