LANG SOKK: Rai Benjamin var ikke særlig snakkesalig om skaden han pådro seg på trening.
LANG SOKK: Rai Benjamin var ikke særlig snakkesalig om skaden han pådro seg på trening. Foto: Dylan Martinez

Mystisk skade for Warholm-rival

Rai Benjamin var svært ordknapp om hvorfor han løp med en lang sokk på venstrefoten.

Karsten Warholm hadde ingen problemer med å ta seg til finale på 400 m hekk. Warholm vant semifinale-heatet sitt på tiden 48.28.

Dermed er nordmann klar for finale på 400 meter hekk. Finalen er mandag klokken 21.40.

Warholm åpnet aggressivt og lekte seg først over mål.

Bedre enn gulltiden fra London-VM

Sunnmøringen slapp å møte både Rai Benjamin og Abderrahman Samba, og han hadde med det et lettere utgangspunkt i semifinalen enn han kunne hatt. Warholms vinnertid var faktisk bedre enn tiden han fikk da han tok VM-gull i London i fjor (48,35).

– Jeg føler selv at jeg har flyttet nivået betraktelig. I fjor løp jeg rundt 48.80 i semifinalen. Det var seks tideler bak min pers da. Nå løper jeg 48.28, som er 1,3 sekunder bak persen min. Det koster selvfølgelig mindre relativt sett. Det er gøy å se at det hjelper å trene, sier han til TV 2.

Warholm mener konkurrentene har sett bra ut. Nå gleder han seg til mandagens finale.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig spent. Jeg tør ikke spå noe. Man kan ikke gjøre så mye med det fysiske annet enn å slappe av. Det mentale vil bety vel så mye. Jobben er egentlig gjort for lenge siden, smiler han.

Mystisk Benjamin-skade

Rivalen Rai Benjamin vant sitt heat på tiden 48.52. Team Warholm følger nøye med på hva konkurrentene gjør. Trener Leif Olav Alnes filmer løpene for å studere Warholms konkurrenter.

– Det tar jeg som et kompliment. Det gir meg en selvtillitsboost inn mot finalen, sier Benjamin.

Amerikaneren hadde én kort og én lang sokk da han pratet med TV 2.

– Er du skadet?

– Jeg hadde en ulykke på trening. Jeg vil ikke snakke om det. Jeg falt, og det er egentlig det jeg vil si, sier han.

Mens Warholm cruiset inn til finaleplass, gikk det ikke like bra for Sondre Guttormsen. Han trøblet i stavkvalifiseringen. 20-åringen tok seg ikke videre til finalen.

Guttormsen slet med ankelen i forkant av konkurransen, og det har vært uklart om han kom til å bli VM-klar. Også under oppvarmingen trøblet han. Nordmannen landet oppå lista og så ut til å ha smerter i beinet.

20-åringen tok seg over 5,30 meter på andre forsøk, men var ikke i nærheten med de to første forsøkene på 5,45. I det tredje forsøket rev han lista så vidt det var, og han røk dermed ut av VM.

Det automatiske finalekravet er 5,75, kun fem centimeter kortere enn Guttormsens bestenotering, som også er norsk rekord.