Liverpool reddet av United-eiendommens utrolige keepertabbe

Dean Henderson med gavepakke til Liverpool.

Sheffield United - Liverpool 0-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool slet med å skape store målsjanser mot Sheffield United, og det burde vært enkelt for sisteskanse Dean Henderson da Georginio Wijnaldum prøvde seg på volley etter 70 minutters spill på Bramall Lane.

Ballen gikk rett på Henderson, men den utlånte Manchester United-keeperen slapp ballen mellom beina til 1-0 for Liverpool.

– Hvis ambisjonen er å bli førstekeeperen til Manchester United, er det dumt å gjøre en sånn feil første gang du møter Liverpool, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt etter at Dean Henderson hadde gjort den kostbare tabben.

Henderson begravde ansiktet i hanskene sine.

– Det er vondt å se keepere gjøre store feil. De står der ensomt og alene, men det var fine bilder etter kampen da han ble klappet av banen, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Henderson var glitrende for Sheffield United forrige sesong og var sentral i opprykket. Noen har også lansert han som David De Geas erstatter om han velger å dra videre.

Mané snytt for straffespark

Liverpool gikk til pause uten en eneste avslutning på Dean Henderson, men Sadio Mané hadde to enorme muligheter til å gi gjestene ledelsen. Først da senegaleseren ble spilt nydelig gjennom av Virgil van Dijk og traff urent på ballen. Så da han skjøt ballen i stolpen fra skrått hold like før pause.

Ti minutter inn i andre omgang ville Mané og Liverpool ha straffespark da han gikk i bakken etter en susende takling fra John Lundstram, men dommer Anthony Taylor vinket spillet videre. Heller ikke VAR valgte å gripe inn.

– Han er klart på beinet til Sadio Mané. Det er strak fot i tillegg. Listen for å gripe inn for VAR-systemet har vi sett ligger fryktelig høyt. Lundstram med en unødvendig vill takling, kommenterte Peder Mørtvedt.

16 ligaseirer på rad

Mohamed Salah kom alene med Henderson like etter 1-0-scoringen, men Dean Henderson gjorde en god redning alene med egypteren.

Mot slutten av oppgjøret virket Sheffield United som det farligste laget og skapte en enorm mulighet ved Leon Clarke, men Liverpool holdt unna og kunne juble for en forlenget rekordrekke på 16 Premier League-seirer på rad.

Liverpool leder Premier League med åtte poeng ned til Manchester City, som spiller borte mot Everton lørdag kveld.

Sheffield United ligger på tiendeplass med åtte poeng etter sju kamper.