Fnyser av Messi-sammenligning

Men Martin Ødegaard er enig i at drømmeassisten mot Alavés er noe av det beste han har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 20.30: Se Sevilla-Real Sociedad på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Drammenseren slo først en tunnel, før han sendte en presis stikker mellom stopper og back.

Ekstatiske fans på Twitter var raske med å dra parallellen til Lionel Messi. Den spanske sportsavisen fulgte opp dagen derpå, og skrev at «han gjorde noe som vi kun har sett fra Messi.»

Selv rister Ødegaard på hodet av sammenligningen.

– Det er store ord både på Twitter og i media. Det er ofte svart-hvitt. Det er ofte for positivt, eller for negativt. Det er ting jeg prøver ikke å fokusere på, sier 20-åringen til TV 2.

– Kanskje den fineste

Men han legger ikke skjul på at han er fornøyd med den målgivende pasningen.

– Det er vel kanskje den fineste assisten jeg har gjort, når jeg tenker kjapt igjennom. Jeg har spilt mange junior- og guttekamper og gjort mye bra, men på voksennivå er det helt der oppe, mener Ødegaard.

Drammenseren beskriver kunststykket slik: Han ser en motspiller komme bakfra, og prøver på en tunnel. Når det går, ser han rommet og at Mikel Oyarzabal starter. Men rommet er ikke så stort, så han føler at han må slå pasningen hardt.

Og så «feilberegner keeper litt.»

– Det blir ganske perfekt. Da var det bare til å løpe den inn. Bra angrep, bra bevegelse og bra pasning, sier han og gliser.

Har overrasket seg selv

Etter praktkampen mot Alavés ble han lansert som La Ligas beste spiller hittil denne sesongen av den velrenommerte journalisten Sid Lowe.

Og tallene underbygger påstanden: Bare én spiller har skapt flere sjanser, og bare to har skapt flere fra åpent spill. På nettstedet whoscored.coms spillerbørs, som baserer seg utelukkende på statistikk, er bare to spillere bedre enn ham.

Mot Alavés skapte han ti sjanser. Det har ingen andre gjort i noen av Europas fem største ligaer, ifølge Opta. For eksempel skapte Kevin De Bruyne åtte sjanser da Manchester City slo Watford 8-0.

Den forbløffende starten har overrasket de fleste – også hovedpersonen selv.

– Ja, alt har gått så raskt. Det hadde jeg ikke regnet med. Jeg hadde regnet med at det skulle ta litt lengre tid å komme inn i det. Men jeg følte meg trygg på at jeg skulle ta nivået, sier Ødegaard.

– Det var derfor jeg kom hit. Jeg følte at jeg var god nok. Ellers hadde jeg gått andre steder, forklarer 20-åringen.

Søndag skal drammenseren i aksjon mot Sevilla. Den kampen kan du se på TV 2 Sumo eller TV 2 Sport Premium fra kl. 20.30!