STENGT: Slik så veien ut etter skredet som gikk fredag formiddag. For syv år siden gikk det et ras samme sted som førte til at veien ble stengt i fem dager.
STENGT: Slik så veien ut etter skredet som gikk fredag formiddag. For syv år siden gikk det et ras samme sted som førte til at veien ble stengt i fem dager. Foto: Maili Must Havrevoll.

Riksvei stengt etter dette skredet: – Det er litt mindre enn forrige gang

Riksvei 13 i Suldal kommune er stengt etter et 100 meter bredt skred som gikk fredag formiddag.

Fredag formiddag gikk dette raset på riksvei 13 sør for Nesflaten i Suldal kommune.

– Vi bor i området, og skulle hente sand rett bortenfor der raset gikk. Rett før ble vi oppringt og fikk beskjed om at det var blitt sett røyk og støv i området, så vi kjørte ut for å sjekke, sier Maili Must Havrevoll til TV 2.

100 meter

Det var Suldalsposten som først skrev om skredet.

Ifølge Vegtrafikksentralen strekker skredet seg over et område på 100 meter.

– Entreprenør er på stedet, men arbeidet er ikke påbegynt enda. En geolog vil ankomme i 16-tiden for å vurdere om det er trygt å jobbe der. Frem til det er veien stengt, sier trafikkoperatør Marianne Hove til TV 2.

Ikke første gang

Hun forteller at mindre kjøretøy i mellomtiden kan kjøre fylkesvei 520 over Sauda, mens større kjøretøy kan kjøre Åkrafjorden på E134 mens veien er stengt.

Klokken 16.00 melder Vegtrafikksentralen på Twitter at veien ikke vil bli åpnet fredag.

Ifølge Suldalsposten har det også tidligere gått store skred i området. I august 2012 kom det mellom 3-500 kubikk med stein ned på veien. Det førte til at veien var stengt i fem dager.

– Dette raset gikk samme sted som for syv år siden. Dette raset er litt mindre enn det var den gang, sier nabo Havrevoll.

Ifølge avisa er det siden det forrige skredet satt opp en mur for å begrense skred.