Nei, Donald Trump blir trolig ikke kastet gjennom riksrett, men det er heller ikke hovedmålet til demokratene. Det hele handler om å ta et endelig oppgjør med selve trusselen partiet mener Trump representerer mot de demokratiske spillereglene.
Ved å tvinge det republikanske partiet til ikke bare å stemme mot riksrett, men å stemme for Trumps meget kontroversielle måte å drive politikk på. Dermed kan demokratene tape slaget - men vinne krigen.
Her er det ingen sikre svar. Det tok litt tid, men det har presidentvalget, Russland-etterforskningen og alt annet Trump, endelig lært oss. Og før selve riksrettssaken kan settes i gang formelt, må justiskomitéen etterforske ferdig. Demokratene har fortsatt nødbremsen i hånda.
Men som tidligere forsvarminister Donald Rumsfeld ville sagt: det er mange unknown unknowns, endel known unknowns, men også enkelte known knowns. Så hva kan en si allerede nå?
Er det en god politisk idé å gå til riksrettsak? Nei. Ikke politisk. USA har langt større problemer enn dette. Det vil ta alt for mye fokus vekk fra reellt viktige politiske saker - som helse, utdanning, infrastruktur og økonomien. Og spesielt økonomien som vinner valg, ikke utenrikspolitikk (heller ikke i Norge).
Det var også hovedgrunnen til at amerikanerne stemte på Trump.
Ja, noen av hans velgere er innvandringskritiske, noen er innvandringsfiendtlige. Noen var bare veldig imot Clinton, og noe av dette sørget russisk innblanding for - og med det hinsides mange artikler om en epost-server (jeg gjentar: en epost-server).
Men først og fremst: velgerne var så frustrerte over egen økonomi at de våget å ta sjansen på Trump. Selv om de allerede da visste mye av det vi idag vet om hans væremåte.
Og det åpenbare svaret på utfallet: Ingen har vunnet en riksrettsak til nå, og dette blir trolig ikke første gangen.
Men: Spørsmålet er nemlig ikke om det er en god eller dårlig politisk idé, om demokratene faktisk vinner saken eller ikke, om de vinner eller taper medieslaget (bare 30 prosent er for per nå) - eller hva det betyr for valget neste år.
Fordi: Om en folkevalgt lovgiver mener presidenten misbrukte sin makt til å bli sittende ved makten, så må de sette igang en riksrettsak.
Det er hele grunnen til at institusjonen riksrett ble lagd.
Å hevde demokratiske spilleregler er nettopp jobben til en kongressrepresentant. Å tøye demokratiske spilleregler er selve metoden til Trump. Dette handler om langt mer enn en telefonsamtale til Kiev, dette griper direkte inn i alt Trump representerer politisk. Og oppsummerer på en konkret, dagsaktuell og forståelig måte et demokratisk dilemma vanlige folk kan følge og ta stilling til. Uten Mueller-rapportens 2,5 års etterforskning og 450 sider med flere russiske navn enn en Dostojevskij-roman.