Norsk håp måtte bryte etter stygg velt

– Det er junior-VM på sitt verste, sier TV 2-ekspert om den dramatiske fellesstarten.

Saken oppdateres!

Fellesstarten for juniorjentene ble en svært så dramtisk affære. Rittet ble preget av flere stygge uhell, og det gikk også utover de norske håpene.

Med 55 kilometer igjen var to av de norske jentene involvert i en stor velt. Anne Dorthe Ysland klarte å fortsette, men Natalie Midtsveen måtte dessverre bryte etter å ha blitt undersøkt av lege.

Se den dramatiske velten i videovinduet øverst i saken.

– Hun har nok fått seg en skikkelig trøkk. Det er tydelig, sa TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

Ysland mistet også masse tid da hun måtte skifte sykkel etter velten, og fikk dermed løpet ødelagt.

– Vi skulle gjerne hatt henne foran der. Hun var kanskje vårt sterkeste kort i dag, sa Kaggestad.

Mathisen imponerte
Men en liten norsk opptur ble det likevel. Silje Mathisen, som klarte å unngå velt i kaosrittet, ble nummer ni.

– Det er absolutt godkjent. Hun satt smart og billig i avslutningen. Hun hadde litt flaks som ikke havnet i velt slik som altfor mange gjorde i dette VM-rittet, sa Kaggestad.

Mathisen, som kun var fem sekunder bak vinneren, var ganske fornøyd etter VM-rittet.

– Man drømmer jo alltid om å vinne og når du til og med ser den rett foran deg, så er man selvfølgelig litt sånn «tenk om jeg hadde mer igjen på slutten». Men det var veldig mye velt i hele dag og det ble et kjør siste kilometerne der, så jeg er alt i alt fornøyd. Men det er alltid litt sånn at man skulle gjerne vært der, sier Mathisen til TV 2.

Det er ikke lenge siden Mathisen var i en dramatisk ulykke der hun fikk flere brudd i ansiktet. Å ende som topp ti i et VM etter en slik hendelse, smaker ekstra godt, selv om hun skulle ønske det hadde blitt en plass på pallen.

– Etter det året her i hvert fall så er det jo på en måte det, men jeg er jo egentlig veldig glad i å spurte, så hvis jeg hadde vært litt flinkere å spare kreftene de siste kilometerne, så kanskje jeg hadde hatt mer igjen. Men, men, sier Mathisen og smiler.

Halden-jenten har følgende forklaring på hvorfor det ble så mange velt i fredagens ritt.

– Det gikk veldig rolig, så da blir det alltid et veldig nervøst felt. Når det går så rolig, blir det veldig mye vingling, så jeg hørte bare folk velte overalt rundt meg. Det var det at det ble kjørt så rolig i starten som bare gjorde at folk gikk ned som fluer.

Elise Marie Olsen, som også var involvert i en velt tre kilometer fra mål, syklet inn til en 48. plass. Ysland ble til slutt nummer 72.

Kaosritt med flust av velt
Ava Sykes var også involvert i et ekkelt uhell midtveis i løpet. Den amerikanske syklisten kolliderte med en vannlanger fra det polske støtteapparatet og smalt rett i asfalten. Sykes ble liggende med smerter, men kom seg heldigvis på sykkelen igjen.

Også på slutten av rittet ble det høydramatisk. Nok stor velt på tampen gjorde at flere syklister kom joggende over mållinjen med sykkelen på slep.

– Det er junior-VM på sitt verste. Det er noe av det mest intense man kan være med på med tanke på nervøsitet i feltet, og det er stor fare for å bli utsatt for velt. Det var dette rittet et godt eksempel på, sa TV 2-eksperten.

Amerikanske Megan Jastrab tok gullet foran belgiske Julie de Wilde og nederlandske Lieke Nooijen.