Deilig pita med krydrede kikerter og urteyoghurt

Wenche har besøk av Aicha Bouhlou på kjøkkenet. Sammen lager de pita som kan spises som enten snacks, lunsj eller middag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriften er til 4 personer

Kikerter med krydder:

  • 2 bokser kokte kikerter (nettovekt uten væske ca 480 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver eller chiliflak
  • 2 ts karripulver
  • Litt salt

Urteyoghurt:

  • 3 dl gresk yoghurt eller et vegansk alternativ basert på havre
  • Ca. 1,5 dl hakkete urter, gjerne dill og mynte. Men andre urter som basilikum, persille osv kan også brukes.
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1 hvitløkfedd, finhakket eller revet
  • Saften til en halv sitron
  • Litt salt

4 pitabrød

Lag yoghurtdressingen først. Bland yoghurt, urter, vårløk, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Smak til med salt og rør godt. Sett til side.

Varm olivenolje i en stekepanne, og rør i spisskummen, chili og karri. La krydderne frese i noen sekunder i oljen. Pass på så det ikke blir brent. Tilsett kikerter og eventuelt litt salt. Stek kikertene i ca. 5 minutter i krydderoljen.

Varm pitabrødene og del dem i to, slik at de blir lettere både å fylle og spise. Fyll dem lagvis med yoghurtdressing og kikerter.

Kikertene og yoghurt blir også fint fyll på bakte poteter eller med en skål quinoa eller ris.