Like etter klokken 02.30 natt til fredag meldte politiet at bombegruppen har sikret håndgranaten og tatt den med for videre undersøkelser. Togsettet fraktes videre til kriminalteknisk undersøkelse.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt Christian Krohn Engeseth sier til TV 2 klokken 04.35 at håndgranaten viste seg å være ufarlig.

– Granaten er undersøkt av bombegruppen, og er ufarlig. Den hadde ikke sprenglegeme i seg.

Det var sent torsdag kveld bombegruppen ved Oslo politistasjon rykket ut til Nordstrand stasjon for å undersøke et mistenkelig funn på et tog.

– Kondokutøren på toget meldte fra om det han mente var en mulig håndgranat på et toalett på toget, sa operasjonsleder i Oslo polidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til TV 2 like etter klokken 23.30 torsdag kveld.

Toget var et nærmest fullt lokaltog fra Oslo til Ski. Passasjerene ble fraktet videre med buss, mens togsettet ble stående ved Nordstrand stasjon. Ved 1.15-tiden jobbet ekspertene fra bombegruppen i toget.

– Bombegruppen er på stedet. De har vært inne i toget og kikket på håndgranaten. Den vil nå bli tatt med for å undersøkes. Det er ikke klart om den er ufarlig eller ikke, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller videre at hele togsettet vil bli fraktet til et egnet sted for kriminaltekniske undersøkelser. Sporet er nå åpent igjen for normal trafikk.

Hva slags granat det skal være snakk om eller hvordan det så ut på toalettet der den ble funnet, kan ikke politiet svare på.

– Det er mange spørsmål vi ennå ikke kan svare på nå. Det må etterforskes hvem som kan ha gjort dette, sier Engeseth.

Oslo politidistrikt meldte fra om funnet klokka 23.34 torsdag kveld.