FYLLEKJØRTE: Bilturen endte i en lyktestolpe tirsdag kveld for tre Derby County-spillere. Fra venstre: RIchard Keogh, Tom Lawrence og Mason Bennett.
FYLLEKJØRTE: Bilturen endte i en lyktestolpe tirsdag kveld for tre Derby County-spillere. Fra venstre: RIchard Keogh, Tom Lawrence og Mason Bennett. Foto: Derbyshire Roads Policing Unit/NTB Scanpic

Klubbfesten endte med fyllekjøring, kollisjon og langtidsskadet kaptein

Tre Derby County-spillere var involvert i en kollisjon med en lyktestolpe tirsdag kveld. To av dem ble arrestert og siktet for fyllekjøring.

Derby County-kaptein Richard Keogh er ute resten av sesongen etter en bilulykke tirsdag kveld.

Han var sammen med lagkameratene Mason Bennett og Tom Lawrence da ulykken inntraff, skriver The Telegraph.

Keogh pådro seg en en alvorlig kneskade i kollisjonen, skriver Derby County i en pressemelding på sin nettside.

Han var passasjer i baksetet i en Range Rover Sport som kjørte i en lyktestolpe like før midnatt.

Lagkamerater arrestert

Derby-troppen hadde vært på teambuilding før ulykken fant sted. Bennett og Lawrence ble arrestert og siktet for fyllekjøring etter krasjen, melder trafikkpolitiet i Derbyshire på Twitter.

«Som klubb kan og vil vi ikke tolerere handlingen til en liten gruppe av spillerne tirsdag kveld», skriver Derby.

«Spillerne var ute på en planlagt teambuilding-middag med ansatte og spillere. Flertallet av gruppen var ansvarlige og dro rundt klokken åtte og var ikke involvert, mens en liten gruppe spillere, inkludert Richard Keogh fortsatte å drikke resten av kvelden. De burde ha visst når de skulle stoppe og de benyttet seg heller ikke av muligheten til å bli kjørt hjem i biler gjort tilgjengelig av klubben. De valgte å bli igjen», heter det videre.

Intern etterforskning

Videre skriver klubben av de involverte i tirsdagens ulykke vil betale en stor pris for handlingene deres, men at klubben også vil støtte veien deres tilbake til troppen og laget.

«Vi har vært veldig tydelige på holdningen vår til alkohol, og spillerne vet at de til bestemte og spesifikke tider av sesongen får lov til å drikke sammen som en gruppe, i et kontrollert miljø.»

Klubben planlegger nå en intern etterforskning av kollisjonen og skal stadfeste hva som skjedde, før spillerne må møte i retten 15. oktober.

Keogh er en av de mest rutinerte spillerne til Derby. Kapteinen står med 350 kamper på åtte år.

Derby sliter i årets Championship og står med en seier på sine første åtte kamper. Laget ligger på 18. plass.