«Den nye Neymar» scoret etter 93 sekunder i Real Madrid-debuten

Rodrygo Goes (18) tok Santiago Bernabeu med storm.

Se den vakre soloscoringen i vinduet øverst!

Real Madrid-Osasuna 2-0

I 2018 investerte Real Madrid tungt i den driblesterke kantspilleren, døpt til «den nye Neymar.»

«Los Blancos» betalte, ifølge Marca, svimlende 450 millioner kroner for da 17 år gamle Rodrygo.

Supertalentet ankom imidlertid ikke den spanske hovedstaden før i sommer, og har måttet vente på sin førstelagsdebut.

Med storkamp mot Atlético Madrid i vente førstkommende lørdag, valgte Zinedine Zidane å hvile flere av de største stjernene hjemme mot Osasuna.

Vakker scoring

Han tok ut målscorer Vinícius Júnior. Inn kom Rodrygo, med 70.24 på klokken. Og det tok bare halvannet minutt før Real Madrid-fansen fikk en smakebit på hva de kan ha i vente de neste 10-15 årene.

Casemiro slo en langpasning ut til venstre, der Rodrygo var på løp. Brasilianerens førstetouch var utsøkt. Han forserte fremover, driblet seg forbi Osasuna-backen Lillo og plasserte ballen i mål.

Da stod det 71.57 på klokken. Ingen har vært raskere i La Liga-debuten for Real Madrid siden brasilianske Ronaldo i 2002.

– Å score i debuten min foran hjemmefansen, er et øyeblikk jeg har drømt om. Jeg har drømt om at de skulle rope navnet mitt, og nå gjør de det. Det er en utrolig følelse, sier 18-åringen, ifølge nettstedet Football España.

Fnyser av sammenligning

Akkurat som Neymar, tok Rodrygo brasiliansk fotball med storm. Som 17-åring scoret han sitt første hat trick for Santos – samme klubb som Neymar spilte for.

Sammenligningen har med andre ord vært uunngåelig. Selv fnyser han av den.

– Det han gjør, kan ingen andre gjøre. Folk sammenligner oss, men det er ikke noe å sammenligne. Neymar er 26 år og har vunnet Copa Libertadores, OL, Champions League ... jeg er i mitt første år som profesjonell. Det er idioti. Han er et av mine idoler, men vi kan ikke sammenlignes, har Real Madrid-juvelen tidligere sagt, ifølge AS.

Etter et par skuffende resultater i sesonginnledningen, har Real Madrid fått fart på sakene. «Los Blancos» leder La Liga, ett poeng foran Atlético Madrid. Luken ned til Barcelona er på fire poeng.