Her gratuleres Thore Baardsen Pedersen for drømmescoringen.
Her gratuleres Thore Baardsen Pedersen for drømmescoringen. Foto: Terje Bendiksby

Fikk drømmetreff da Haugesund gikk til semifinale

En superscoring av Thore Baardsen Pedersen sendte Haugesund i ledelse på vei mot 3-1-seier over Mjøndalen i onsdagens kvartfinale i cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var spilt et drøyt kvarter da Benjamin Tiedemann Hansen slo opp på Pedersen fra egen halvdel. Mjøndalen så ut til å være i full balanse, men 23-åringen dempet ballen på brystet, lot den sprette en gang og klinte til fra nær 25 meter. Ballen duppet ned i mål bak en sjanseløs keeper Julian Faye Lund.

– Jeg kjente at jeg traff godt. Det var en fin ball fra Benji. Jeg dempet den, og så prøvde jeg bare, sa målscoreren til NRK.

– Jeg ble tatt litt på senga, dessverre, sa Lund.

Bortsett fra det øyeblikket var det Mjøndalen som hadde grep om kampen i første omgang, og bruntrøyene øynet semifinaleplass helt til kampen ble punktert i det 65. minutt. Martin Samuelsen stanget inn 2-0-målet på innlegg fra superveteran Christian Grindheim.

Innbytter Olivier Occean skapte spenning med sin redusering fra kort hold på en keeperretur i det 85. minutt, men innbytter Torbjørn Kallevågs skydd i krysset to minutter senere fjernet all tvil. Haugesund har for annet år på rad slått Mjøndalen ut av cupen på bortebane.

Feil avblåsning

Det kunne gått annerledes, og en situasjon i det 57. minutt vil bli diskutert lenge i Mjøndalen. Jakob Bergström kom alene med keeper etter at en Haugesund-spiller sendte et klareringsspark mot eget mål, men dommer Kristoffer Hagenes valgte å blåse offside selv om ballen kom fra motspiller.

At TV-bildene viste at Bergström ikke engang var i offsideposisjon gjorde ikke Mjøndalen-leiren mer positivt innstilt overfor dommeren. Protestene var kraftige.

Rett etter ble Christian Grindheim tatt hardt og lå nede en liten stund, men 36-åringen reiste seg og regisserte angrepet som punkterte kampen. Han kom fram på høyresiden og slo et perfekt innlegg. Samuelsen knuste Quint Jansen i lufta ved lengste stolpe og stanget ballen inn.

Gode redninger

Mjøndalen dominerte kampen i første omgang og hadde flere gode sjanser, den største da Bergström i det 38. minutt kriget seg forbi flere Haugesund-spillere inne i feltet og kom alene med keeper. Helge Sandvik svarte med en god redning.

Målvakten var god også da Jibril Bojang nikket fra kort hold etter corner midtveis i 2. omgang, men ikke like patent da han ga retur rett i beina på Occean etter Bojangs avslutning ved Mjøndalens redusering.

I fjor hentet Mjøndalen opp to mål mot Haugesund i cupen, men tapte etter straffesparkkonkurranse. Denne gang ble ikke avslutningen like dramatisk, takket være tre vakre Haugesund-scoringer. Den første var den aller vakreste.

(©NTB)