SCORING: Ki-Jana Hoever var i ekstase etter å ha scoret sitt første for Liverpool.
SCORING: Ki-Jana Hoever var i ekstase etter å ha scoret sitt første for Liverpool. Foto: David Klein

Supertalent (17) scoret sitt første for Liverpool

Jürgen Klopp kastet tenåringene til ulvene mot MK Dons. Forsvarsspilleren Ki-Jana Hoever viste seg frem.

MK Dons-Liverpool 0-2

Jürgen Klopp byttet like godt ut hele laget da League One-laget MK Dons stod for tur i ligacupen.

Ikke bare hvilte han alle som startet mot Chelsea, ingen av dem var med i troppen.

Dermed fikk fire tenåringer slippe til fra start. Blant dem 17 år gamle Hoever, som fra før hadde én offisiell førstelagskamp for Liverpool.

I det 69. minutt driblet James Milner seg ned mot dødlinjen. 33-åringen slo ballen inn på bakerste stolpe, der 16 år yngre Hoever var overlegen i luften og satte inn 2-0 for Liverpool.

Blitt fullrost av Klopp

Hoever, som kan spille både høyreback og midtstopper, ble hentet fra Ajax forrige sommer. Da skal Liverpool ha hatt tøff konkurranse fra Manchester United, Manchester City, Chelsea og «flere europeiske storklubber», skal en tro Liverpool Echo.

Ved juletider forrige sesong slet Liverpool voldsomt med skader i forsvar. Da hentet Klopp nederlenderen opp til førstelaget, og unggutten imponerte voldsomt da han ble satt til å mannsmarkere Mohamed Salah på første trening, skriver Goal.

Forsvarsspilleren fikk siden debuten da Liverpool røk ut mot Wolverhampton i FA-cupen. Denne sommeren spilte han flere kamper i sesongoppkjøringen, og Klopp la ikke skjul på at han var blitt imponert.

– Ki-Jana er en fantastisk gutt, og en sensasjonell, ung spiller som kan lære mye, var tyskerens dom, ifølge Liverpools nettsider.

16-åring med to i tverrliggeren

En annen tenåring som fikk slippe til, var Harvey Elliott. Han ble tidenes yngste til å starte en kamp for de røde – 16 år og 174 dager gammel.

Unggutten var uhyre nær en drømmedebut. Allerede etter tolv minutter ble Elliott servert ballen på åpent mål av James Milner. 16-åringen la bredsiden til, men avslutningen fra fire meter gikk rett i tverrliggeren.

På overtid i andre omgang smalt det igjen i tverrliggeren fra Elliott, som med det var svært nær å bli tidenes yngste til å score for Merseyside-klubben.

Kampens første scoring var signert Milner.

Sent i første omgang banket 33-åringen til fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet var hardt, men gikk rett på MK Dons-målvakt Stuart Moore. Han gikk for å gripe ballen, men endte på forunderlig vis opp med nærmest å slå den inn i eget nett.