DØMT HER: Den 38 år gamle mannen forklarte seg i Oslo tingrett nylig.
DØMT HER: Den 38 år gamle mannen forklarte seg i Oslo tingrett nylig. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Mann dømt til 15 års forvaring for en rekke voldtekter i Oslo

En 38 år gammel mann er dømt til 15 års forvaring for flere overfall, fem voldtekter og to voldtektsforsøk i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet i fjor sommer, etter at politiet lenge hadde etterforsket saken.

Han er blant annet domfelt for å ha overfalt syv kvinner og kvalt eller forsøkt å kvele dem. To av kvinnene har han enten voldtatt eller forsøkt å voldta.

I tillegg er mannen dømt for to sovevoldtekter.

Statsadvokat Sturla Henriksbø ba i retten om 12 års forvaring for mannen.

– Så har retten vært enig med påtalemyndigheten i skyldspørsmålet, og også om at det er nødvendig med forvaring for å verne samfunnet, sier Henriksbø til NRK, som først omtalte dommen.

Den 38 år gamle mannen er domfelt en rekke ganger tidligere, blant annet for vold.

Av dommen fremgår det at tiltalte selv har filmet flere av handlingene har nå er domfelt for. Flere av kvinnene har utviklet angst- og stresslidelser som følge av hendelsene.

«De fornærmede har forklart at de følte at de mistet kontroll, og at de fryktet at de skulle bli drept eller voldtatt», heter det i dommen.

– Vi registrerer og tar til etterretning at tingretten konkluderer med 15 års forvaring. Det er en veldig streng dom. Domfelte var forberedt på en lengre dom all den tid han har erkjent alvorlige forhold i tiltalebeslutningen. Han har strukket seg langt i sine erkjennelser og opplever det særlig derfor tungt å ikke bli trodd hva gjelder de poster han ikke har erkjent og som han har forklart han ikke kan ha stått bak, sier 38-åringens forsvarer Sol Elden til TV 2.