Solveig Kloppen og Geir Fredriksen klare for nytt TV 2-program

Solveig Kloppen (48) og Geir Fredriksen (36) blir programledere for den nye dokumentarserien «En del av meg». Her håper de å forsone familier som har kuttet kontakten.

Programleder-duoen Solveig Kloppen (48) og Geir Fredriksen (36) fortsetter samarbeidet etter dokumentar-suksessen «Det jeg ikke fikk sagt». Denne gangen vil de forsøke å forsone familier og venner som av ulike grunner har brutt kontakten.

TV 2-programmet har fått navnet «En del av meg» og skal etter planen sendes i 2021.

Fredriksen forteller at ideen til programmet dukket opp underveis i innspillingen av programmet «Sporløs», da de ble oppmerksomme på hvor mange familier her hjemme som er i konflikt.

– Gjennom «Sporløs» opplevde vi hvor fundamental vår biologiske familie er, hvor mye smerte som er forbundet med å ikke ha kontakt med dem, forteller programlederen til TV 2.

– Derfor ønsket vi å lage et TV-program som tok opp smerten ved å ikke ha en god dialog, om familier hvor kommunikasjonen har brutt sammen og folk ikke snakker sammen lenger, sier Fredriksen.

Se intervjuet fra God morgen Norge i toppen av saken.

Vanligere enn man tror

Da Kloppen ble spurt om å være med som programleder i prosjektet, nølte hun ikke lenge.

– Dette er jo noe som berører og angår veldig mange. Nesten uansett hvem man snakker med så har de noen i familien som ikke snakker sammen, sier Kloppen til TV 2.

– Det er mye vanligere enn man tenker. Og så er det noe man nesten ikke snakker om fordi det er så vondt og vanskelig. Man vil jo så gjerne være nær sin egen familie, sier hun.

Profesjonell hjelp

Deltakerne som melder seg på programmet vil få profesjonell hjelp av psykologer for å prøve å løse konfliktene. Jobben til Kloppen og Fredriksen blir en litt annen.

– Det er jo veldig viktig for oss å ha et fagnettverk rundt oss som er dyktige og har jobbet mye med dette før, poengterer Fredriksen.

– I utgangspunktet skal Solveig og jeg være gode allierte og venner, som kan være med på reisen til de som er med. Og så skal de få den hjelpen de trenger underveis. Alt etter hva de ønsker og har behov for.

Vil ikke grafse

Programlederne ønsker seg søknader fra hele landet, og at folk med ulike historier og konflikter vil melde seg på. Samtidig er de opptatt av å trå varsomt.

– Vi har ikke noe ønske om å grafse i folks problemer eller historier, vi har bare lyst til å finne mennesker som kan fortelle om sin konflikt på en måte som gjør at andre som står i det samme kan kjenne seg igjen. Samtidig håper vi at man kanskje kan lære noe om hvordan man kan forsones med og i en konflikt, forteller Kloppen.

– Vi håper at folk skal oppleve at det hjelper å snakke med noen om de vonde følelsene sine. Samtidig håper vi selvfølgelig at vi kan hjelpe en del til å få et mer avklart forhold til familiemedlemmene sine, og at noen til og med får en nær kontakt igjen, forteller Fredriksen.

– Det å stå i en konflikt er veldig energi-tappende, og kan ofte handle om misforståelser eller noe helt annet enn det det tilsynelatende ser ut som, mener Kloppen.

Spent på deltakelsen

Nordmenn er kanskje ikke kjent for å være de mest ivrige til å brette ut om vanskelige sider ved privatlivet. De to programlederne er spente på å se hvordan deltakelsen vil bli.

– Jeg håper jo at veldig mange forstår at dette er et prosjekt som kan være fint å være med på, fordi de kan få snakket litt ut, og at folk ser at de er med på noe viktig når de deltar, sier Fredriksen.

– Hva slags familiekonflikter tror du mest sannsynlig vil dukke opp?

– Hvis jeg skal gjette så er det mange søsken der ute som har glidd fra hverandre på grunn av arv, tror Fredriksen.

– Det trenger ikke nødvendigvis å være de største konfliktene. Og det er jo sånn at noen familiekonflikter og brudd i enkelte familier skal være sånn, det er ikke alle som skal ha kontakt med alle familiemedlemmer, sier Kloppen.

Serien kommer ikke til å ta for seg relasjoner som involverer psykisk sykdom, usunne relasjoner, vold eller overgrep. Alle som medvirker vil gjøre det på frivillig grunnlag og vil vurderes og følges opp av profesjonelt apparat.

Se hvordan du kan melde deg på her.