Warholm går ikke for to VM-øvelser: – Det er 99,9 prosent sannsynlig

KLAR FOR ÉN ØVELSE: Karsten Warholm stiller bare til favorittøvelsen 400 meter hekk, hvis alt går etter planen.
KLAR FOR ÉN ØVELSE: Karsten Warholm stiller bare til favorittøvelsen 400 meter hekk, hvis alt går etter planen. Foto: Jean-christophe Bott
Karsten Warholm mener det bare er 0,1 prosent sjanse for at han stiller på 400 flatt om han kommer til finalen på 400 hekk. Påmeldingen til 400 meter flatt er ment som en sikring: «Hvis jeg skulle klare å drite meg ut på hekken».

På fredag går startskuddet for Karsten Warholms innledende heat på 400 meter hekk. Den regjerende verdensmesteren er påmeldt til både favorittøvelsen og 400 meter flatt, men om alt går etter planen, dropper 23-åringen 400 meter flatt.

En av Warholms største konkurrenter, Rai Benjamin, har tidligere sagt til TV 2 at han mener at «dobling» (å løpe både 400 hekk og 400 flatt i et mesterskap) er galskap og at han ikke har vurdert det en gang.

– Jeg vil ikke anbefale det, sa Benjamin til TV 2.

Det er Warholm enig med.

– Når tar du avgjørelsen om du skal løpe begge og hva tenker du om at din argeste rival tenker at det er galskap?

– Han har jo rett i det for så vidt, men jeg tenker at det i utgangspunktet bare er noe jeg har gjort fordi jeg er i god form og har lyst til å løpe her. Hvis jeg skulle klare å drite meg ut på hekken, så har jeg en mulighet til. Det vil si at hvis jeg ryker ut i de innledende rundene eller at det skjer et eller annet som forhåpentligvis ikke skal skje, så har jeg en mulighet til, men det er veldig lite sannsynlig at jeg stiller på en dobbel her, sier Warholm til TV 2.

Friidrettsstjernen mener det ikke er realistisk å lykkes i begge øvelser.

– Det er nesten umulig med seks harde 400-metersløp på åtte dager, det tror jeg nesten ikke går. For å være ærlig har jeg egentlig ikke vurdert det i utgangspunktet, sier han.

– Så hvis du kommer til finale på hekk, så dropper du det?

– Ja, med all sannsynlighet. Det er 99,9 prosent sannsynlig.

Går alt som det skal for Warholm på fredag, er det semifinale på 400 hekk på lørdag og finale på mandag.

Trente samtidig med Benjamin

– Knut Skeie Solberg la ut et bilde av at du og Benjamin trente samtidig, er det litt «mind games» før VM eller?

– Man kan jo si at ingenting er så utpsykende som litt vennlighet, men egentlig er det bare god stemning. Vi snakker mye sammen og deler erfaringer, så vi har et ganske rasjonelt forhold til det å konkurrere. Tilfeldighetene skulle ha det til at vi trente på samme stadion én dag. Bortsett fra det har det vært ganske lite, bare hilst på hverandre og delt noen høflighetsfraser. Det er ikke noe mer enn det, i hvert fall ikke fra min side. Det er mulig at han prøver seg på et eller annet, men tror ikke det går inn i så fall.

Både Benjamin og Warholm har vist knallform før VM. Under Diamond League-finalen i Zürich løp begge inn til nye personlig rekorder under 47 sekunder. Her var nordmannen sterkest og signerte tidenes nest raskeste løp med 46,92 og europarekord. Nå gleder han seg til verdensmesterskapet starter.

– Begynner du å kjenne det på nervene at VM nærmer seg?

– Ja, egentlig. Det blir veldig digg å komme i gang. Det har vært en lang sesong og nå er det litt sånn på tampen, men jeg føler at vi har klart å holde koken. Nå har jeg fått det overskuddet som jeg ville ha også, så det er egentlig det som er det viktigste for meg, sier den regjerende verdensmesteren.

– Hvordan kjenner du det?

– Det jeg kjenner er at hodet er veldig påskrudd, jeg føler at jeg er opplagt og at beina er pigge. Det har egentlig vært det viktigste for meg å komme dit. Nå prøver jeg å ta ned spenningen så mye som jeg kan og prøver å bygge meg opp mot rundene som jeg skal ha, samtidig som jeg må prøve å unngå å gjøre noen tabber i de rundene.

– Er det litt for å sette en «stuck» i konkurrentene at du sier at du føler deg sterk?

– Nei, egentlig ikke. Jeg føler at jeg egentlig er mer fokusert på det motsatte, å ikke prøve å spille opp så mye. Det er jo typisk det når man begynner å nærme seg sånne ting, at alle skal begynne å snakke om hvor enormt bra form de er i. Jeg mener at jeg har bevist at jeg er i ganske god form gjennom de løpene jeg har hatt hittil, så har det egentlig bare handlet om å prøve å klamre seg til den formen og holde seg oppe. Noe mer enn det har jeg egentlig ikke spilt opp.

For meg handler det ikke om å signalisere at jeg er så veldig sterk eller noe sånt. Jeg har planer om å prøve å bevise det, hvis det er det som er sannheten.

Lik TV 2 Sporten på Facebook