LÖW ADVARES: Bayern München kommer ikke til å la sine spillere slutte seg til Tyskland-troppen dersom Joachim Löw vraker Manuel Neuer som førstekeeper.
LÖW ADVARES: Bayern München kommer ikke til å la sine spillere slutte seg til Tyskland-troppen dersom Joachim Löw vraker Manuel Neuer som førstekeeper. Foto: John Macdougall

Löw truet i keepervalg

Bayern München-president Uli Hoeness varsler konsekvenser dersom Manuel Neuer vrakes som Tysklands førstekeeper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern Münchens Manuel Neuer har vært førstevalget mellom stengene for Tyksland i en årrekke, men han pustes i nakken av Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen.

Skulle landslagssjef Joachim Löw bli fristet til å gjøre ter Stegen til ny førstekeeper, vil det bety store konsekvenser for Tyskland, sier Bayern-president Uli Hoeness til Bild.

Vi kommer ikke til å akseptere det. Da kommer vi ikke lenger slippe spillere til landslaget, sier han til den tyske avisen.

Forholdet mellom Uli Hoeness og Det tyske fotballforbundet er allerede anstrengt etter Bayern München-trioen Jérôme Boateng, Mats Hummels (nå i Dortmund) og Thomas Müller ble pensjonert fra landslaget i mars.

Stjernetrioen, alle verdensmestere fra 2014, hadde et grusomt 2018 for landslaget, der de blant annet røk ut av gruppespillet i VM i Russland.

TRUER LÖW: Bayern-president Uli Hoeness gjør det klart for Joachim Löw at Manuel Neuer må fortsetter som førstekeeper.
TRUER LÖW: Bayern-president Uli Hoeness gjør det klart for Joachim Löw at Manuel Neuer må fortsetter som førstekeeper. Foto: Andreas Gebert

Landslagets teammanager Oliver Bierhoff tar trusselen fra Bayern-presidenten med knusende ro.

– Klubbene er forpliktet til å løslate spillerne for landslagsspill i henhold til FIFA-regelverket, sier Bierhoff til Bild.

Ter Stegen uttalte til T-Online tidligere denne måneden at det var frustrerende ikke å få mer spilletid for landslaget. Det har skapt debatt, og Uli Hoeness raste mot uttalelsene til Barcelona-keeperen den gang.

Manuel Neuer har fått 90 landskamper for Tyskland etter debuten i 2009. Ter Stegen fikk sin debut tre år senere og har spilt 22 kamper for Tyskland.

Onsdag 9. oktober møtes Tyskland og Argentina til privatlandskamp, før Estland er motstander i EM-kvalifiseringen fire dager senere.