Fyllekjørte med stjålet traktor på E 18 – sovnet bak rattet i rundkjøring

Han stjal en traktor, kjørte i fylla på E18, kjørte ned skilt, skrapet opp veien, før han sovnet bak rattet i en rundkjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Denne karen tok nyttårsaften på forhånd. Det er sjelden noen blir tatt for så mange straffbare forhold, sier operasjonsleder André Kråkenes ved Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Klokken 02.20 natt til onsdag fikk politiet melding fra en bensinstasjon på Stathelle om en kunde som kom kjørende i en traktor, men virket langt fra edru.

Sovnet i rundkjøring

– Føreren av traktoren skal ha kjørt med betongblokken bak på traktoren nede, han har dermed skrapet opp deler av veibanen på E18 ved Bamble og dratt med seg flere skilt langs veien, sier Kråkenes.

Da politiet rykket ut til området fant de føreren av traktoren sovende bak rattet, parkert midt i en rundkjøring.

– I lommene hans fant vi også nøkler til en BMW som ikke tilhører denne mannen. Vi leter derfor nå etter den stjålne bilen, sier operasjonslederen.

Gikk løs på bensinpumper

Da politiet sjekket litt mer rundt i området oppdaget de også skadeverk på et bensinpumpeanlegg.

– Vi mistenker at den pågrepne mannen, som er i slutten av 20-årene, også står bak dette skadeverket og forsøk på drivstofftyveri, sier Kråkenes.

Det kan se ut til at mannen har kjørt rundt i området i nærmere en time, før han sovnet bak rattet.

Onsdag morgen sover den siktede mannen ut rusen i fyllearresten, før han skal i avhør og forklare seg om nattens hendelser.