Flere hundre er skadet etter jordskjelvet. Her står to menn ved en kollapset bygning like utenfor Mirpur.
Flere hundre er skadet etter jordskjelvet. Her står to menn ved en kollapset bygning like utenfor Mirpur. Foto: Aamir Qureshi

Minst 22 omkom i jordskjelv i Pakistan

Minst 22 personer har mistet livet og over 700 er skadd etter at et jordskjelv rystet den nordøstlige delen av Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser pakistanske myndigheter. Informasjonsministeren i den pakistanske delen av Kashmir, Mushtaf Minhas, sier 22 personer omkom i skjelvet, i hovedsak på grunn av at tak og vegger kollapset.

En lege ved et lokalt sykehus nær Mirpur sier de har behandlet 700 personer. Flesteparten er enten utskrevet eller videresendt til et større regionsykehus.

Jordskjelvet, som hadde sitt senter rundt 20 kilometer nord for Jhelum i Punjab-provinsen, er målt til en styrke på 5,8, ifølge pakistanske myndigheter.

Senteret var bare 10 kilometer under jordoverflaten, noe som gjorde at ødeleggelsene ble større enn det et dypere skjelv ville ha forårsaket.

Det er meldt om store sprekker i veier og ødelagt infrastruktur. Nyhetsbyrået AFPs journalister i området forteller om meterdype hull på en av hovedveiene.

Nødetater og ambulanser har rykket ut for å hjelpe de jordskjelvrammede, og forsvaret er også satt inn. TV-bilder viser biler som har kjørt seg fast i hull og veltede busser og lastebiler.

(©NTB)