SUKSESSMANAGER: Jürgen Klopp har gjort det meste riktig som Liverpool-sjef. Men slik har det ikke alltid vært, skriver 52-åringen i et lengre innlegg for The Player's Tribune.
SUKSESSMANAGER: Jürgen Klopp har gjort det meste riktig som Liverpool-sjef. Men slik har det ikke alltid vært, skriver 52-åringen i et lengre innlegg for The Player's Tribune. Foto: Jason Cairnduff

Klopp skulle holde tidenes tale – det var bare et stort problem

Jürgen Klopp åpner opp om hvordan han tabbet seg fullstendig ut som Dortmund-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et lengre innlegg for The Player's Tribune, der sportspersonligheter deler sine historier, skriver Klopp om hvordan han støtt og stadig feilet da han var en ung og uerfaren manager.

Blant annet trekker tyskeren frem en episode fra 2011.

Da var han sjef for Borussia Dortmund, og en svært viktig bortekamp mot Bayern München stod for tur.

At Dortmund ikke hadde vunnet i München på «20 år eller noe», gjorde ikke anledningen noe mindre.

Viste Rocky-klipp

Derfor hadde Klopp planlagt en motivasjonstale utenom det vanlige. Kvelden før samlet han spillerne på hotellet, og viste scener fra Rocky IV – en film Klopp finner svært inspirerende, og som han har referert ofte til som Liverpool-manager.

Sist da Liverpool vant supercup-finalen mot Chelsea, og han ropte «Adrian!» etter at reservekeeperen med samme navn ble helten i straffesparkkonkurransen.

Han viste først Ivan Drago, som trente med alle mulige fasiliteter og forskere som fulgte ham opp. Så viste han Rocky, som hogget trær og bar tømmer i Sibir.

– Ser dere? Det er oss. Vi er Rocky. Vi er mindre, ja, men vi har lidenskap! Vi har hjertene til en mester. Vi kan klare det umulige, sa en lidenskapelig Klopp til spillerne.

– Kan du tro det?

Og han var langt fra ferdig. Da han til slutt så på spillerne, forventet han at de skulle være oppildnet. Isteden så de bare på ham med tomme blikk.

Det var nemlig et stort problem: Rocky IV kom ut i 1985, før de fleste på et svært ungt Dortmund-lag engang var født.

Det viste seg at bare to spillere visste hvem Rocky var.

«Hele talen min – nonsens! Dette var den viktigste kampen hele sesongen. Og manageren hadde skreket om sovjetisk teknologi og Sibir de ti siste minuttene. Hahaha. Kan du tro det? Jeg måtte begynne helt på nytt», skriver Klopp.

«Vi er mennesker. Noen ganger dummer vi oss ut. Det er sånn det er. Vi tror vi holder fotballhistoriens beste tale, og så er det egentlig bare fullstendig nonsens. Men vi står opp igjen neste morgen og prøver på nytt», fortsetter han.

Ting løste seg imidlertid for Klopp. Dortmund slo Bayern, og vant serien samme sesong. Åtte år senere er han blitt kåret til sesongens manager i verden etter å ha vunnet Champions League med Liverpool.

Også denne gangen overrasket han da han skulle tale, men mottakelsen fra publikum var av et annet slag. Se videoen her: