SMÅPENGER: Ed Woodward sparket José Mourinho. Det kostet klubben 220 millioner kroner. Foto: Jon Super
SMÅPENGER: Ed Woodward sparket José Mourinho. Det kostet klubben 220 millioner kroner. Foto: Jon Super

United-sjefen lover å være tålmodig med Solskjær

Sportslig nedtur til tross: Butikken Manchester United går så det griner.

Eierne av Manchester United kan smile tross sportslig skuffelse. Tirsdag la klubben fram en driftsinntekt på over sju milliarder kroner i siste regnskapsår.

Det gjør United til den største klubben i Premier League på inntektssiden. Omsetningen på 627,1 millioner pund er tidenes høyeste for en britisk fotballklubb.

I en uttalelse trekker United-direktør Ed Woodward fram at klubben har styrket stallen med tre nye spillere, og han sier samtidig at United skal fortsette å forsterke laget.

– Vi forblir fokusert på vår plan om å gjenoppbygge laget og styrke vårt ungdomssystem i tråd med klubbens og managerens filosofi. Dette gjenspeiles i den nylige innhentingen av tre spennende førstelagsspillere, skriver Woodward, ifølge Manchester Evening News.

Det kommer også fram at United hadde et driftsresultat i regnskapsåret 2018/19 på 50 millioner pund, som tilsvarer 564 millioner kroner.

Inntektene fra TV-avtaler økte 18,1 prosent til 241,2 millioner pund.

Det ble også noen uforutsette utgifter i regnskapsåret. Totalt 19,6 millioner pund (ca. 220 millioner kroner) ble betalt i kompensasjon til José Mourinho og støtteapparatet da de fikk sparken.

United venter at inntektene i 2019/20 vil falle til mellom 560 og 580 millioner pund. Dette skyldes at laget spiller i europaligaen og ikke mesterligaen denne sesongen.

Også i fjor slo Manchester-klubben knockout på rivalene da den la fram omsetningen for regnskapsåret 2017/18. Da hadde United 590 millioner pund i omsetning, mot Manchester Citys 500 millioner pund og Liverpools 455 millioner pund, ifølge en oversikt i The Guardian.

(©NTB)