SMÅPENGER: Ed Woodward sparket José Mourinho. Det kostet klubben 220 millioner kroner.
SMÅPENGER: Ed Woodward sparket José Mourinho. Det kostet klubben 220 millioner kroner. Foto: Jon Super

United-sjefen lover å være tålmodig med Solskjær

Sportslig nedtur til tross: Butikken Manchester United går så det griner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eierne av Manchester United kan smile tross sportslig skuffelse. Tirsdag la klubben fram en driftsinntekt på over sju milliarder kroner i siste regnskapsår.

Det gjør United til den største klubben i Premier League på inntektssiden. Omsetningen på 627,1 millioner pund er tidenes høyeste for en britisk fotballklubb.

I en uttalelse trekker United-direktør Ed Woodward fram at klubben har styrket stallen med tre nye spillere, og han sier samtidig at United skal fortsette å forsterke laget.

– Vi forblir fokusert på vår plan om å gjenoppbygge laget og styrke vårt ungdomssystem i tråd med klubbens og managerens filosofi. Dette gjenspeiles i den nylige innhentingen av tre spennende førstelagsspillere, skriver Woodward, ifølge Manchester Evening News.

Det kommer også fram at United hadde et driftsresultat i regnskapsåret 2018/19 på 50 millioner pund, som tilsvarer 564 millioner kroner.

Inntektene fra TV-avtaler økte 18,1 prosent til 241,2 millioner pund.

Det ble også noen uforutsette utgifter i regnskapsåret. Totalt 19,6 millioner pund (ca. 220 millioner kroner) ble betalt i kompensasjon til José Mourinho og støtteapparatet da de fikk sparken.

United venter at inntektene i 2019/20 vil falle til mellom 560 og 580 millioner pund. Dette skyldes at laget spiller i europaligaen og ikke mesterligaen denne sesongen.

Også i fjor slo Manchester-klubben knockout på rivalene da den la fram omsetningen for regnskapsåret 2017/18. Da hadde United 590 millioner pund i omsetning, mot Manchester Citys 500 millioner pund og Liverpools 455 millioner pund, ifølge en oversikt i The Guardian.

(©NTB)