FYLLESYKE: Den store ølfestivalen Oktoberfest ble i år sparket i gang lørdag den 21. oktober i Munchen, og den varer til 6. oktober. Kanskje vil ikke medaljens bakside bli like sur etter årets arrangement for de øl-glade tyskerne.
FYLLESYKE: Den store ølfestivalen Oktoberfest ble i år sparket i gang lørdag den 21. oktober i Munchen, og den varer til 6. oktober. Kanskje vil ikke medaljens bakside bli like sur etter årets arrangement for de øl-glade tyskerne. Foto: Michael Dalder / NTB scanpix

Tysk rett slår fast at bakrus er en sykdom

Retten i Frankfurt har i en kjennelse uttalt at de ser på bakrus som en sykdom. Kjennelsen kom i en sak mot en produsent av produkter som skal kurere fyllesyke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet ble anklaget for å ha kommet med ulovlige påstander om deres «anti-hangover» shots- og drikkepulver, skriver BBC.

I kjennelsen fra retten i Frankfurt står det at selv små og midlertidige forandringer fra kroppens normale tilstand også er sykdom.

– Kan ikke lege eller forhindre sykdom

Matvarer og drikkevarer kan ikke bli markedført som om de kan forhindre eller kurere sykdom, la retten til.

– Informasjon om matvarer kan ikke tilsi at varen har en effekt som skal lege eller forhindre sykdom. Matvarer kan ikke være merket eller frontet på en måte som i det hele tatt gir inntrykk av noe slikt, står det i den lokale rettens kjennelse.

– Som sykdom defineres også mindre og midlertidige sykdomstilfeller som forstyrrer den normale tilstanden eller det normale aktivitetsnivået, heter det i kjennelsen.

Dette inkluderer søvnighet, kvalme og hodepine som er assosiert med det å være bakfull. Det er dette selskapet har hevdet at dere produkter kurerer. Selskapets navn er ikke navngitt i kjennelsen.