Rytterne falt som fluer i skandale-tempo

Store nedbørsmengder har gjort VM-løypen livsfarlig.

Se skandaletempoen her!

Det har kommet voldsomme nedbørsmengder i Yorkshire tirsdag.

U23-guttas VM-tempo var preget av en rekke stygge fall.

Vannkaos

Ungarske Attila Valter gikk på rattata og skled tjue meter bortover asfalten.

– Au. Au. Au. Det er helt utrolig at han tar det med et smil. Han bare sklir nedover skøytebanen. Unnskyld at jeg ler, men fytterakkern, utbrøt TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Det var skummelt. Jeg skjønte at jeg ville krasje i 65 km/t. Jeg synes løypen er veldig farlig. Det er så mye overvann at det er umulig å se hullene i veien, sier Valter til TV 2.

Like etterpå var det danske Johan Price-Pejtersen som plasket rundt på asfalten.

– Det er forundrer meg at ingen har tømt den innsjøen som ligger der, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Danskens ansiktsuttrykk fortalte mer enn tusen ord.

– I det ene øyeblikket kjørte jeg VM-tempo. I det andre øyeblikket var jeg med på pool-party i Yorkshire. Det er grotesk at det ikke blir gjort noe. Det er farlig å kjøre gjennom vanndammene, sier Price-Pejtersen til TV 2.

Mistet medalje

Iver Knotten lå an til medalje, men fikk trøbbel mot slutten av tempo-rittet. Knotten måtte skifte sykkel underveis. Nordmannen var helt utrøstelig i målområdet.

– Jeg var uheldig først èn gang. Det tapte jeg ikke så mye på. Den andre gangen drar jeg av bakvekselen og må bytte sykkel. Da var setet ti centimeter for lavt. Da er det kjørt. Jeg skal ikke banne på tv, men jeg vet da faen hva jeg skal si, sier Knotten.

21-åringen lå på 2. plass ved første passering, men endte til slutt på 18. plass.

– Jeg åpnet relativt pent. Jeg kjørte fortere i bakkepartiet. Det lovet veldig godt. Medalje var lett innenfor rekkevidde, for jeg hadde mye å kjøre med mot slutten. Det hjelper ikke å bytte sykkel i 70 km/t. Man taper et minutt bare på det. Jeg er rimelig forbanna og skuffet akkurat nå, sier han.

Danske Mikkel Bjerg tok gull foran amerikanerne Ian Garrison og Brandon McNulty. Tobias Foss ble beste nordmann på 12. plass.

– Det var en rotete tempo med mye vann i veibanen, sier Foss.

– Det var et par ganger jeg trodde jeg skulle velte. Det var veldig, veldig utfordrende, fortsetter han.

Senere i dag skal kvinnene i aksjon.

– Får de ikke noe av dette vannet unna, kan det fort bli en parodi, men som jeg har sagt: Dette er en utendørsidrett, sier Christian Paasche.