HOVEDROLLEINNEHAVER: Ingrid Bolsø Berdal blir å se i den nye dramathrilleren Heksejakt.
HOVEDROLLEINNEHAVER: Ingrid Bolsø Berdal blir å se i den nye dramathrilleren Heksejakt.

NY DRAMASERIE:

Frikjent-skaperne er tilbake med nytt thrillerdrama

Ingrid Bolsø Berdal har hovedrollen i TV 2s nye storsatsning Heksejakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag slapp TV 2 nyheten om at de er i gang med en ny, stor dramasatsing som skal sendes på nyåret.

«Heksejakt er en intens og aktuell fortelling om hvordan én enkelt varsling utløser et livsomveltende drama, som får konsekvenser helt opp til det øverste av norsk samfunnsliv,» står det i pressemeldingen fra TV 2.

Westworld-stjernen Ingrid Bolsø Berdal har hovedrollen som Ida Waage. Hun spiller en økonomisjef i en av landets ledende advokatselskaper, som blander seg inn i en korrupt maktkamp.

Frikjent-duoen

Også skuespillerne Mads Ousdal, Christian Skolmen, Ola G. Furuseth, Preben Hodneland, Sara Khorami, Fridtjov Såheim, Gard Eidsvold, Nader Khademi, Axel Bøyum, Ellen Birgitte Winther, Ingunn Øyen og Caroline Glomnes har roller i serien.

SERIESKAPERNE: Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
SERIESKAPERNE: Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Men også bak kameraene er det et stjerneteam. Det er nemlig serieskaperne Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig, kjent fra Frikjent og Utøya, 22. juli, som står bak dramaet. Serien produseres også av Miso film, samme produksjonsselskap som laget Frikjent.

Inspirert av norske varslersaker

Serieskaperne forteller at de har blitt inspirert av ekte, norske varslersaker for å lage serien.

Hovedrollen Ida Waage jobber i et mannsdominert advokatkontor, og når hun får en mistenkelig faktura på bordet, nekter hun å signere. Det blir starten på en dramatisk historie om de psykologiske og politiske konsekvensene av å varsle.

– Under arbeidet med serien har vi gått grundig inn i flere av varslersakene i landet de siste årene og har hentet inspirasjon fra alle disse historiene. Denne researchen rystet oss. Vi hørte historier om frykt, raseri og ensomhet, og de fleste sa at de aldri ville gjort det igjen, forteller Rajendram i pressemeldingen.

– Selv i et velfungerende demokrati som Norge opplever varslere trusler, hets og store personlige omkostninger. Vi tar ytringsfriheten som selvfølge, men er vi villige til å forsvare den? spør Bache-Wiig.