SYKDOM: Casper Ruud måtte trekke seg på grunn av sykdom. Foto: Tore Meek
SYKDOM: Casper Ruud måtte trekke seg på grunn av sykdom. Foto: Tore Meek

Ruud trakk seg midt i kampen

Casper Ruud var syk, men forsøkte å gjennomføre 1. rundekampen mot serbiske Miomir Kecmanovic i Kina. Men etter ett sett måtte nordmannen kaste inn håndkleet.

Under US Open i september spilte Kecmanovic og Ruud side om side i doubleturneringen. Tirsdag sto de på hver sin side av nettet i ATP 250-turneringen i Zhuhai.

Den duellen varte kun ett sett. Nordmannen trakk seg før det andre startet. Årsaken er sykdom, opplyser tennisstjernens far, Christian Ruud, til NTB.

– Syk, rett og slett, sier Ruud senior.

På tennisspillerens Facebook-side opplyses det at det dreier seg om kraftig influensa eller forkjølelse, og at Ruud ikke følte seg i god form før kampen.

– Veldig kjipt

«Veldig kjipt, men slikt skjer», står det på Ruuds profil på det sosiale mediet.

Kecmanovic vant det første settet etter å ha brutt nordmannens serve til 3-1 for så å øke til 4-1 på egen serve. Ruud reduserte til 4-2, men serberen var sikker på egen serve og kontrollerte settet inn til 6-2.

Så var kampen plutselig over. Nordmannen følte seg for dårlig til å fortsette kampen.

Dermed blir det Kecmanovic som møter Albert Ramos-Viñolas i neste runde, mens Ruud er ferdigspilt i Kina for denne gang.

Nordmannen er ranket som nummer 59 i verden, Kecmanovic ti plasser høyere.

Ny turnering til helgen

Nå får nordmannen håpe at litt hvile hjelper på formen. Allerede til helgen er det meningen at han skal i aksjon igjen, da er det kvalifisering til en ATP 500-turnering i Japan.

Mandag røk Ruud og italienske Marco Cecchinato ut 1. runde i doubleturneringen i Zhuhai etter å ha tapt strake sett mot portugisiske Goncalo Oliveira og Andrej Vasilevskij fra Hviterussland.

(©NTB)