RØRT TAKKETALE: Passasjerene tok initiativ til å samle inn penger slik at besetningen skulle få betalt for sin siste arbeidsdag i Thomas Cook.
RØRT TAKKETALE: Passasjerene tok initiativ til å samle inn penger slik at besetningen skulle få betalt for sin siste arbeidsdag i Thomas Cook. Foto: Skjermdump

Thomas Cooks siste flyvning:

Besetningen rørt til tårer over passasjerenes gest

Thomas Cook gikk konkurs to timer etter flyet hadde lettet fra Orlando, Florida, på vei til Manchester mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da passasjerer og besetning på A380-maskinen fra Orlando til Manchaster, ante ingen at de var blant de siste som fikk gå om bord på et Thomas Cook-fly.

Konkurs-budskap

To timer ut i flyvningen gikk gigantselskapet konkurs, skriver Sky News.

Ikke før flyet landet på flyplassen i Machester 09.30 lokal tid, fikk de vite hva som hadde skjedd. På grunn av konkursen fikk de ikke tildelt gate på flyplassen, og måtte stå lenge å vente.

De ansatte var på gråten, men fortsatte arbeidet i kabinen, selv om de visste de ikke kom til å få betalt for arbeidsdagen.

Innsamlingsaksjon

Det fikk passasjerene til å ta grep. De arrangerte en spontan innsamlingsaksjon blant passasjerene, slik at besetningsmedlemmene kunne få betalt for turen.

Kabinpersonalet gråt både av fortvilelse og takknemlighet og omtanken.

– Dette var helt uventet. De var ikke nødvendig (...) Tusen tusen takk. Dere har vært fantastiske, sier den ene ansatte i høytaleranlegget, tydelig preget i en video publisert hos Sky News.

En av passasjerene, Grace Forster, hadde vært på ferie i Las Vegas. Hun skriver på facebook at besetningen var profesjonelle til tross for den triste beskjeden.

– Besetningen var fantastisk og så profesjonelle. Jeg føler med alle som går glipp av feriene sine, men hjertet mitt er knust for alle besetningsmedlemmene som mistet jobben som de så åpenbart var glad i, skriver Forster på Facebook.

Thomas Cook var Storbritannias eldste flyselskaper og hadde 21.000 ansatte. Mange tusen av disse mistet umiddelbart jobbene sine mandag.