Ohi etter utvisning: – Jeg satt med hjertet i halsen

Ohi Omoijuanfo satte inn scoringen som skulle vise seg å bli den avgjørende mot gamleklubben. Så ble han utvist.

Ohi Omoijuanfo fikk to gule kort i samme sekvens. Først for å rive ned en Stabæk-spiller, så for å sparke bort ballen i frustrasjon. Foto: Vidar Ruud

Stabæk-Molde 1-2

Det ble elleve svært travle minutter for målsniken. I det 69. minutt sendte han Molde opp i 2-0 da han nærmest fikk spasere ballen inn i mål.

Så, i det 80. minutt, ble han tildelt to gule kort på rappen.

Først for å rive i Oliver Edvardsen, så for å sparke bort ballen i frustrasjon.

– Jeg trodde ikke man kunne få to gule kort så kjapt. Man kan sikkert gi gult kort på den første situasjonen, men jeg synes den er billig, for forseelsen er ikke så stor, sier 25-åringen til TV 2.

– Jeg synes ikke det er så mye armer, og ballen er ganske langt unna mål i tillegg. Men når jeg skyter bort ballen, det er jo gult kort. Det vet jeg, så det var dumt, medgir han.

Han fulgte de siste minuttene fra garderoben.

– Jeg satt med hjertet i halsen, men gutta dro det heldigvis i land, sier Molde-spissen til MAX.

Økte luken

Med åtte kamper igjen å spille har Molde skaffet seg en ledelse på fem poeng ned til Bodø/Glimt på 2.-plass. Ned til Odd på 3.-plass er det åtte poeng, og til Rosenborg på 4.-plass er det ti poeng.

Molde er storfavoritt til å stikke av med gullet i årets eliteserie.

Det er flere grunner til at Molde er det beste laget i serien så langt. Én av grunnene er at klubben er seriens beste bortelag. De står med sju seirer, to uavgjort og tre tap. Rosenborg, for eksempel, har kun vunnet tre kamper på bortebane denne sesongen, og det kan bli direkte utslagsgivende for hvem som tar gullet til slutt.

53 minutter var spilt da Molde tok ledelsen i Bærum. Leke James var muligens litt hardhendt med Ronald Hernández, men dommer Trond Ivar Døvle blåste ikke og ballen endte opp hos Eirik Hestad som bredsidet ballen inn fra rundt åtte meters hold.

Sterk periode

Målet kom bare minutter etter to store Stabæk-sjanser. Hjemmelaget dominerte de første minuttene i 2. omgang. Stabæks midtbanemann Ola Brynhildsen skal være ønsket av både Molde og Rosenborg, og 20-åringen var nær scoring helt i starten av 2. omgang, men det endte i corner og deretter i ingenting.

Stabæks aller største sjanse kom da Emil Bohinen dundret ballen i tverrliggeren på et direkte frispark med venstrebeinet noen minutter senere

Men så skjedde det som ofte skjer i fotball. Det beste laget fikk en åpning og en kontringsmulighet de tok godt vare på, og dermed var det bortelaget som tok ledelsen.

Etterpå hadde Stabæk lite å stille opp med. Rett før spilte 70 minutter kom mål nummer to på et praktangrep. Kristoffer Haugen gjorde et flott forarbeid, og tidligere Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo kunne nærmest spasere ballen i åpent mål.

Best

Emil Bohinen og Ola Brynhildsen var nær sagt som vanlig gode hos Stabæk uten at det hjalp dem til poeng. Men de skaffet Stabæk et trøstemål på overtid. Emil Bohinen kranglet med seg ballen i de hektiske og ampre sluttminuttene, og han slapp ballen til Ola Brynhildsen som satte ballen kaldt forbi Moldes keeper Alex Craninx til 1-2. Brynhildsen satte også inn 2-2 like etter, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Rett etterpå smalt ballen i stolpen. Molde slapp med skrekken på nytt.

– Det kokte litt for mye mot slutten. Jeg skulle ønsket at vi hadde taklet det bedre. Vi er trygge og gode før pause, og vi hadde full kontroll på det til det tok litt fyr. Vi dro det i land i en kamp som ikke var vår beste, sa Moldes trener Erling Moe.

Stabæk kom til kampen i grei form. De sto med kun ett tap på de fem siste kampene etter blant annet viktige seirer mot Strømsgodset og Kristiansund på Nadderud, men mot Molde ble de et nummer for små kampen sett under ett.

Molde hadde ballen mest og var det førende laget før pause også. Stabæk hadde vel knapt en eneste farlighet de første 45 minuttene, men var gode til å forsvare seg.

Stabæk ligger fire poeng over direkte nedrykksplass.