Arrestert soldat skal ha planlagt å bombe TV-kanal

FBI har arrestert et medlem av den amerikanske hæren, siktet for å dele informasjon om å produsere masseødeleggelsesvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den arresterte Jarrett William Smith (24) skal ha diskutert planer om å bombe et større amerikansk TV-nettverk, melder ABC News.

Planla angrep mot presidentkandidat

Ifølge saksdokumenter ABC har tilgang til, skal Smith først ha blitt medlem av hæren etter å ha uttrykt et ønske om å kjempe i Ukraina.

Smith skal ha ytret et ønske om å reise til Ukraina for å kjempe med en høyreekstrem organisasjon, i tillegg til å dele bombeoppskrifter på internett.

Ifølge saksdokumentene skal den arresterte soldaten også ha foreslått et angrep mot den demokratiske presidentkandidaten Beto O'Rourke.

MÅL: Den demokratiske presidentkandidaten Beto O'Rourke var et mål for Smith.
MÅL: Den demokratiske presidentkandidaten Beto O'Rourke var et mål for Smith. Foto: Jeff Kowalsky

På jakt etter flere «radikale»

I august skal Smith ha vært aktiv i en internettdiskusjon, hvor han var på utkikk etter flere «radikale» som ham selv, som ønsket å drepe medlemmer av den ytterliggående anti-fascistiske gruppen Antifa.

Blant de deltakende i diskusjonen var en informant for FBI, som skal ha holdt kontakt med Smith frem til han ble arrestert lørdag.

Ovenfor FBI-informanten skal Smith ha utdypet planene om å bombe en større amerikansk TV-kanal ved hjelp av en bilbombe.

Smith skal også ha vært i kontakt med en annen amerikansk høyreekstrem, og Smith skal ha sagt han kunne lære mannen å lage eksplosiver.

Smith sitter fengslet i Kansas, og skal ha innrømmet å ha delt informasjon om hvordan man lager bomber på internett. Dersom han blir dømt, risikerer Smith inntil 20 år i fengsel.