Rykket ned for åttende gang

Kristian Lundberg har rykket ned åtte ganger, men aldri rykket opp.

Som liten gutt drømte Kristian Lundberg om å bli fotballproff. Det ble han ikke. Men det er mulig han likevel kan gå inn i historiebøkene.

– Jeg har rykket ned fra tredje, fra fjerde, fra femte, fra sjette, fra sjuende divisjon to ganger og fra åttende til niende, sier 30-åringen.

– Hvor mange opprykk har du?

– Ingen. Aldri rykka opp.

Bunnstrid også i år

Det har heller ikke vært en god sesong i år. Lundberg kom til sjuendedivisjonslaget Dalen før sesongen - og før nest siste serieomgang må de vinne borteoppgjøret mot middelhavsfarer Sand for å ha en teoretisk mulighet for å berge plassen.

– Vi har spilt jevnt mot dem i treningskamp før sesongen og på hjemmebane i serien, så her har vi muligheter, sier Lundberg før han starter oppvarming.

Nedrykk i år også

Men dette er heller ikke sesongen der Lundbergs lag trekker en kanin opp av hatten på slutten av sesongen. Etter tre minutter gjør Sand 1-0. Etter 90 minutter står det 8-0. Åtte er også antallet nedrykk Kristian Lundberg i bagasjen når han sitter i garderoben etter kamp og vurderer sin fotballfremtid.

– Hva skal jeg si? Forferdelig. Men også litt gøy. Men neste år! Det frister ikke akkurat nå, men neste år - da skal det bli moro da. Da skal vi opp.

– Tror du at du får oppleve et opprykk noen gang?

– Jeg håper jo det, men det ser tungt ut, altså.