TRØBBEL: Rumenske supportere havnet i klinsj med politiet under kvalifiseringskampen mot Spania. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov
TRØBBEL: Rumenske supportere havnet i klinsj med politiet under kvalifiseringskampen mot Spania. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov

Romania straffes for supporterbråk - Norge-kampen spilles for tomme tribuner

UEFA har besluttet at EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Romania i Bucuresti 15. oktober skal spilles for tomme tribuner. Samtidig gjøres det unntak.

Til grunn for UEFAs beslutning om tomme tribuner ligger de rumenske supporternes oppførsel i EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Malta nylig.

Der ble spillere møtt med rasistiske tilrop, i tillegg til at det ble benyttet ulovlig pyroteknisk materiale. Enkelte supportere tok seg også ut på banen.

Det rumenske fotballforbundet er bøtelagt med rundt 830.000 kroner for episodene, og i tillegg har altså UEFA besluttet at Norge-kampen skal spilles for tomme tribuner.

Norges Fotballforbund har samtidig fått totalt 200 billetter til disposisjon til oppgjøret i Bucuresti.

– Dette betyr at de som allerede har kjøpt billetter vil få komme inn på kampen, men vi har ikke mulighet til å selge flere billetter. Billettene vi får til rådighet er på langsiden, og disse har en høyere pris enn billettene som er solgt. NFF tar kostnaden på mellomlegget, sier billettansvarlig i NFF, Merete Prestkvern.

(©NTB)