TRØBBEL: Rumenske supportere havnet i klinsj med politiet under kvalifiseringskampen mot Spania. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov
TRØBBEL: Rumenske supportere havnet i klinsj med politiet under kvalifiseringskampen mot Spania. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov

Romania straffes for supporterbråk - Norge-kampen spilles for tomme tribuner

UEFA har besluttet at EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Romania i Bucuresti 15. oktober skal spilles for tomme tribuner. Samtidig gjøres det unntak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til grunn for UEFAs beslutning om tomme tribuner ligger de rumenske supporternes oppførsel i EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Malta nylig.

Der ble spillere møtt med rasistiske tilrop, i tillegg til at det ble benyttet ulovlig pyroteknisk materiale. Enkelte supportere tok seg også ut på banen.

Det rumenske fotballforbundet er bøtelagt med rundt 830.000 kroner for episodene, og i tillegg har altså UEFA besluttet at Norge-kampen skal spilles for tomme tribuner.

Norges Fotballforbund har samtidig fått totalt 200 billetter til disposisjon til oppgjøret i Bucuresti.

– Dette betyr at de som allerede har kjøpt billetter vil få komme inn på kampen, men vi har ikke mulighet til å selge flere billetter. Billettene vi får til rådighet er på langsiden, og disse har en høyere pris enn billettene som er solgt. NFF tar kostnaden på mellomlegget, sier billettansvarlig i NFF, Merete Prestkvern.

(©NTB)