MOTVIND: Ole Gunnar Solskjær er inne i en tung periode som Manchester United-manager.
MOTVIND: Ole Gunnar Solskjær er inne i en tung periode som Manchester United-manager. Foto: Andrew Yates

– Det er det dristigste valget Solskjær har tatt

– Det var gambling, sier TV 2-ekspert om sommervinduet til Manchester United.

Det er skadekrise i Manchester Uniteds offensive rekker. I sommer valgte klubben å kvitte seg med både Romelu Lukaku og Alexis Sánchez på tampen av overgangsvinduet, uten at det ble hentet inn erstattere.

– Det er nesten litt urettferdig plutselig å si at det var verdens dårligste idé. Men jeg tenkte da at det var merkelig å gå så drastisk til verks, og det tenker jeg fortsatt. Det var gambling å kvitte seg med såpass gode spillere i den troppen, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

Sky Sports-eksperten Gary Neville er også svært misfornøyd med jobben som ble gjort på overgangsmarkedet i sommer.

– Greenwood, Martial og Rashford er alle skadet. Lingard er nå spydspissen til Manchester United, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

– Hvis du ser på pengebruken de siste seks-syv årene er det bare litt mindre enn hva Manchester City har brukt. Og dette er hva man har endt opp med? Det er utrolig. 900 millioner pund er helsikes mye penger å bruke til ikke å ha en eneste spiss, sier Neville.

– Solskjær er ansvarlig for det selv
Samtidig har Romelu Lukaku startet bra i Inter etter sommerens overgang. Stamsø-Møller mener at belgieren hadde noe ingen andre nåværende United-spillere har.

– Lukaku var svak i fjor, men alternativene i stallen er svakere. Han var den eneste i den troppen som kunne score over 20 mål på en sesong. Det er nok det dristigste valget Solskjær har tatt, sier Stamsø-Møller.

– Det var en risiko Solskjær valgte å ta, og han er ansvarlig for det selv. Så er det litt uflaks også. Vi hadde ikke snakket om det hvis ikke det var for skadene.

Drar paralleller til Klopps start i Liverpool
Samtidig tror ikke Stamsø-Møller at det er helt tilfeldig at det har hopet seg opp med skader for United.

– Solskjær har vært opptatt av at laget hans skal være best trent. Det krever en del trening, og det kan føre til stor skaderisiko når kampbelastningen er høy. Det koster og akkurat nå svir det også. Slik var det med Jürgen Klopp i starten i Liverpool også, det florerte med hamstringskader.

– Hadde det bare vært skadene som var problemet, så hadde Solskjær blitt unnskyldt. Men det er så mye som ikke fungerer. Det er ikke mulig å se noen positiv utvikling i laget. Fokuset er endret fra frelser til at han ikke får til noen verdens ting. Men det skal litt til å gjøre gull ut av den United-stallen.

Rashford ute, men Martial snart tilbake
Skadesituasjonen ble uansett forverret i helgens 0-2-tap mot West Ham da Marcus Rashford måtte ut.

– Jeg vet ikke hvor ille det er, jeg er ingen lege. Han må ta en scan i morgen, sa Solskjær etter kampslutt.

Samtidig fortalte nordmannen at Anthony Martial nærmer seg et comeback.

Stamsø-Møller tror at den lynhurtige angriperen kan utrette en forskjell, men påpeker at laget er avhengig av mer enn det,

– Han kan bli viktig, men han har aldri klart å levere strålende over tid. Martial har mye å jobbe med for å bli en spiller som kan score over 20 pluss på en sesong. Men dette laget er ikke avhengig av én spiller, det er helheten som ikke fungerer.

Advarer mot «ekkel» kamp
Allerede på onsdag skal laget igjen i aksjon på Old Trafford. I Ligacupen venter League One-laget Rochdale, som ligger på 17. plass på tredje nivå.

– Det er en kamp United skal vinne, men bare det er ikke nok. I disse kampene mot svakere motstand må man også begeistre med fin fotball. Det er det eneste som kan engasjere fansen. Det er ikke alltid så enkelt, og dette er en litt ekkel kamp. Et tap her er det siste United trenger nå.

– Tror du Solskjær vil stille med et toppet mannskap?

– Nei, det tror jeg ikke. Han er nok redd for flere skader. Det blir nok litt som laget i Europa League.