Effektive Liverpool straffet Chelsea: – Det er brutalt

Liverpool fosser videre i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Liverpool 1-2

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Chelsea skapte flere store sjanser og fikk en scoring annullert av VAR, men befant seg likevel to mål under til pause.

Og selv om de blå satte i gang en sluttspurt anført av en fantastisk N’Golo Kanté, var det Liverpool og Jürgen Klopp som kunne juble etter kampslutt.

Et kremmerhus fra Trent Alexander-Arnold og en scoring fra Roberto Firmino i førsteomgang, var nok til å sikre en råsterk borteseier.

– Det er brutalt i fotballen på dette nivået, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Det var Liverpools sjette strake seier i ligaen denne sesongen. De er det første laget til å makte å vinne sine seks første kamper i to sesonger på rad.

Jürgen Klopps menn har faktisk ikke avgitt poeng i Premier League siden 0-0-kampen mot Everton 3. mars, og har dermed 15 strake seirer i Premier League.

– I motsetning til City må vi jobbe for det

– Det er en massiv seier for oss, sier målscorer Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampslutt.

Jürgen Klopp valgte å trekke frem Manchester Citys lekende lette 8-0-seier mot Watford lørdag. Tyskeren mener at i motsetning til City må Liverpool jobbe for alle seirer.

– Det er eksepsjonelt. Hva kan jeg si? Men vi er nødt til å fortsette. Det ser aldri like lett ut som det var for City i går, men vi har ikke hatt disse kampene ennå. Vi er nødt til å jobbe for det, sier Jürgen Klopp til Sky Sports.

– Det begynner å lukte serietittel

– Å vinne slike kamper er avgjørende hvis man skal ta tittelen, sa ekspertkommentator for anledningen Nils Johan Semb.

Brede Hangeland mener det begynner å lukte Premier League-tittel av dette Liverpool-laget.

– Det slår meg at Liverpool er i ferd med å forvandles fra et utviklingsprosjekt til et lag som er rigget til å få resultater. Ikke prangende, ikke perfekt fotball, men de får seieren. Det er seirer det handler om. Det begynner å lukte av noe som kan vare helt til seriegull i mai måned.

Frisparkperle fra Alexander-Arnold

Kampen bølget frem og tilbake det første kvarteret, men så rev en utålmodig Andreas Christensen ned Sadio Mané rett utenfor boksen.

Det ble skjebnesvangert. Mohamed Salah la igjen til Trent Alexander-Arnold som tok løpefart og regelrett banket ballen i krysset bak en utspilt Kepa.

1-0 til gjestene fra Merseyside.

Etter halvspilt omgang fikk Chelsea og Tammy Abraham en vanvittig mulighet til å utligne. Det glapp i forsvaret hos de røde og spissen kom alene med Adrían. Mason Mount kom løpende for å bredside ballen i det åpne buret, men Abraham gikk på avslutning selv – rett i den spanske burvokteren.

VAR-annullering for Chelsea – scoring for Liverpool

Like etterpå trodde César Azpilicueta at han hadde utlignet, men reprisene viste at Mason Mount var i en hårfin offside tidligere i angrepet og VAR annullerte scoringen.

I stedet gikk effektive Liverpool i angrep og fikk frispark ute på kanten. Andy Robertson fant Roberto Firmino med et presist innlegg, og brasilianeren fikk gå opp mer eller mindre uhindret og stange inn 2-0.

Kanté med nydelig mål

Chelsea slet med å overliste Liverpool-forsvaret i andreomgang, men tjue minutter før slutt skapte N'Golo Kanté fornyet håp.

Den franske midtbanespilleren fosset gjennom gjestenes midtbane før han på utsøkt vis bredsidet ballen helt oppe i krysset. En aldeles nydelig scoring.

– Vi ser et Liverpool-lag som er litt ute og kjøre, sa Alsaker.

Vertene kom nær ved innbytter Michy Batshuayi, men belgierens heading strøk stolpen til Adrían. Så, på overtid, fikk Mason Mount en gedigen mulighet til å utligne. Unggutten fikk stå helt alene og skulle bare bredside et innlegg i mål, men ballen skled av foten og endte på tribunen.

Liverpool holdt stand og kunne innkassere sin sjette ligaseier for sesongen.