Nedturen fortsetter: – Så svakt at det nesten ikke skulle vært mulig

Det ble nok en nedtur for Vålerenga og Ronny Deila søndag. TV 2s eksperter peker på flere årsaker til at «Prosjekt-Deila» ikke fungerer.

Vålerenga - Viking 0-4 (0-2)

Se scoringene fra førsteomgang i sportsnyhetene i vinduet øverst!

Vålerenga spilte sin åttende kamp på rad uten seier da de tapte 0-4 for Viking søndag. Det ble altså enda en tung kveld i rekken for Ronny Deila.

– Det var veldig tungt, det er ikke tvil om det. Det var en prestasjon som var preget av stress og usikkerhet. De scoret på det de hadde, vi klarte ikke å skape nok heller. Og det vi klarte å skape klarte vi ikke å sette og da ble sifrene altfor stygge til slutt, sier Vålerenga-treneren til TV 2.

– Kan du få skuta på rett kjør?

– Nå har jeg prøvd veldig lenge, og har tro på at jeg skal klare det fremdeles. Nå går det litt på selvtilliten og troen når det har gått så lang tid uten å vinne. Nå må alle steiner snus, og få ting på rett kjør igjen. Vi har sett så mange ganger at disse gutta er gode fotballspillere.

Deila gikk bort til supporterne etter kampen. Han er takknemlig for støtten.

– Først og fremst så er jeg utrolig imponert over det de (supporterne) presterer i dag, i forhold til en sånn prestasjon og et slikt resultat og en slik skuffelse. Det at de står bak laget hele veien, og støtten etter kampen det er jeg taknmmelig for og setter pris på. Samtidig må man også være så ydmyk og si at de fortjener noe mer. Nå er det snakk om å finne de grepene som gjør at vi får det fram, sier Deila.

Ikke imponert: – Han klarer det ikke nå

– For ett år siden satt vi egentlig og snakket om nøyaktig det samme. Det var også en sesongen hvor Vålerenga hadde store forventninger, og vi trodde Deila skulle få sving på dette her. Men, han klarte det ikke da og han klarer det ikke nå, sier Jesper Mathisen i fotballXtra.

Han peker også på problemet Vålerenga har med å få det beste ut av spillerne sine, og trekker frem de som ble hentet før sesongen og i sommer.

– Ingen av de har vært i nærheten av det man skulle forvente. Det er en gigantisk skuffelse, for jeg skal ikke si hva de tjener, men de tjener rimelig bra til å være i eliteserien. Når de da ikke leverer på noe som helst vis i Vålerenga, verken som spiller eller som kollektiv, så er det noe som har vært altfor, altfor dårlig. Og som er en stor forklaring på at Vålerenga ligger der de ligger, under midten av tabellen, understreker Mathisen.

– De har kommet seg inn i en blindgate som de aldri kommer til å komme ut av, i hvert fall ikke denne sesongen. Det er rett og slett så svakt at det nesten ikke skulle vært mulig, når du har brukt så mye penger og hatt så god tid med dette laget, legger han til.

0-2 etter 22 min: – Det er ikke til å tro

Even Østensen sendte Viking i ledelsen etter kun fem minutter på gressmatten på Intility Arena.

I det 23. minutt doblet samme mann ledelsen for gjestene fra Stavanger, i en situasjon der Vålerenga-forsvaret sov i timen.

– Ivan Näsberg, altfor sent ute i den duellen der og det er jo en lokal Vålerenga-gutt som fansen liker godt, fordi han er lokal og fordi han alltid gir 100 prosent. Men det er jo ikke godt nok. Det er ikke i nærheten av å være godt nok, sier Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Hvis Vålerenga skal kjempe om disse medaljene de prater om, det å opptre sånn som både han og flere andre har gjort på disse baklengsmålene, mot et svekket og redusert Viking-lag. Det er ikke til å tro. Her skal Vålerenga virkelig reise seg etter en tøff periode, masse kritikk og så er det dette vi får servert. 0-2 etter 22 minutter, legger han til.

Erik Huseklepp mener det mangler på viljen i Vålerenga-forsvaret.

– Det verste for Vålerenga er at Kanstrup spilte forrige kamp mot Sarpsborg, så gjorde han en tabbe slik at Sarpsborg scoret sitt mål. Så kommer Nesberg inn nå og er involvert i et mål. Det kommer feil på feil. Jeg skjønner jo at det kan være litt frustrerende for Ronny Deila å sitte og se på dette her. For det er ikke bare struktur som er problemet her, det er jo mye på vilje og viljen til å forhindre mål her også, sier Huseklepp.

Straffebom av Finne

Vålerenga ga ikke opp etter de to baklengsmålene, og like etter pause fikk vertene en gyldig mulighet til å redusere da Matthías Vilhjálmsson ble lagt i bakken innenfor 16-meteren.

Men Bård Finne fikk det ikke til å stemme fra straffemerket. Iven Austbø reddet straffeskuddet og returen fra Vålerenga-angriperen.

Mer motgang ble det mot slutten av kampen. Først økte Adrian Nilsen Pereira til 3-0 for Viking, før Benjamin Källman satte inn 4-0.

Det ble også sluttresultatet og nedturen fortsetter for Vålerenga.