Ødegaard leker seg i La Liga: – Fra en annen planet

Martin Ødegaard fortsetter å utmerke seg i La Liga. Søndag bydde 20-åringen på pasningskunst og frekke finter.

Espanyol - Real Sociedad 1-3 (0-2)

Se den lekre pasningen fra Ødegaard i sammendraget i vinduet øverst!

Martin Ødegaard ser ut til å stortrives i La Liga og slutter ikke å utmerke seg i den spanske ligaen. I søndagens seier over Espanyol lekte 20-åringen seg på gressmatten.

– Det var et par spillere som virkelig sto fram for Real Sociedad. Martin Ødegaard var den ene. Pasningen før 2-0 var mesterlig, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

– Gjør det rett og slett perfekt

Real Sociedad tok ledelsen etter 18 minutter med scoring av Willian José.

Samme mann satte inn 2-0 for gjestene ti minutter før pause, men den andre scoringen handlet langt i fra bare om Sociedads nummer ni.

Ødegaard fikk ballen på høyrekanten og slo en perfekt pasning i bakrom til Portu som kom alene med keeper. Han fant ikke nettmaskene selv, men fikk sendt på ballen på tvers til José som enkelt kunne øke ledelsen til Sociedad.

– Har du sett for en pasning av Martin Ødegaard?! Det er ikke veldig mange spillere i verden som kan slå den type pasninger. Men Martin Ødegaard, han gjør det rett og slett perfekt. Denne scoringen handler om en guttunge fra Drammen, sier Mathisen.

2-0 ble også pauseresultatet og Espanyol fikk kraftig pipekonsert fra publikum da de gikk i garderoben.

Ødegaard og Real Sociedad kunne imidlertid gå til pause vel vitende om at de hadde kontrollert de første 45 minuttene.

Lekte seg: – Fra en annen planet

Ødegaard viste ikke bare frem pasningsfoten mot Espanyol, 20-åringen bydde også på frekke finter.

Midtveis i andreomgang fikk Ødegaard ballen fra Portu, før han vendte seg rundt med en finte som fikk kommentatorene i studio til å juble.

– Her er det bare å henge med, sier kommentator Espen Ween lystig og sikter til Espanyol-spillerne.

– I de situasjonene er han i en helt egen klasse utpå her. Han har slått en eventyrlig pasning, og så har han hatt en del andre detaljer også, som er fra en helt annen planet. De fintene der er sånt vi så da han herjet i Norge som 15-åring på Marienlyst og diverse andre arenaer. Nå får vi se det samme i La Liga, og han er virkelig i ferd med å bli en av de Europas beste offensive spillere i den delen av spillet, understreker Mathisen.

Involvert i det meste

Espanyol fikk en redusering etter selvmål av Sociedads Joseba Zaldúa i det 71. minutt, men det tok ikke lang tid før Sociedad økte ledelsen ytterligere.

Gjestene slurvet i pasningsspillet og innbytter Alexander Isak fikk med seg ballen, stormet mot mål og satte inn 3-1-målet kontrollert før han jublet med Ødegaard.

Mathisen er imponert over hvor involvert Ødegaard er i spillet.

– Jeg er imponert over kapasiteten til Ødegaard. Han er med opp i angrep, presser, avslutter og holder på. Og så er han hjemme igjen og hjelper sitt eget lag når de skal forsvare seg også. Han har tatt enorme steg i den delen av spillet sitt, slår TV 2s fotballekspert fast.

Forsvare seg klarte Sociedad godt og det endte med en fortjent 3-1-seier.