Tap og Rashford-skade for tafatt Manchester United: – Det er en liten katastrofe

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på sesongens første bortetap.

West Ham-Manchester United 2-0

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Etter en oppløftende seier mot Leicester sist helg var det brått tilbake på jorden igjen for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United søndag.

En scoring fra Andrij Jarmolenko like før pause, og en frisparkperle fra Aaron Cresswell sørget for at West Ham påførte Solskjær sesongens første bortetap.

Gjestene hadde to store sjanser ved Juan Manuel Mata og Harry Maguire, men var ellers rimelig blodfattige. Dommen fra gamletrener José Mourinho var i hvert fall klar.

Portugiseren fulgte kampen som ekspert for Sky Sports og kalte det «en trist kamp». På spørsmål om hva Manchester United manglet, var svaret enkelt og greit:

– Akkurat nå mangler de alt.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har ikke vunnet en bortekamp siden seieren mot Paris Saint-Germain i Champions League tilbake i mars. Det er ni kamper siden.

I tillegg måtte Manchester Uniteds eneste friskmeldte spiss, Marcus Rashford, ut med det som minnet om en lyskeskade etter en times spill.

– Ekstremt dårlig nytt. Man stiller jo spørsmålet: Var det greit å gå inn i sesongen med to etablerte spisser? Fryktelig situasjon for Solskjær – på toppen av alt det andre, sier TV 2s ekspert Brede Hangeland.

Solskjær benekter at laget har problemer

Ole Gunnar Solskjær forsøkte å se positivt på situasjonen etter kampslutt.

– Det var lysken hans. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Jeg er ikke en doktor. Vi må ta en scan i morgen. Forhåpentligvis får vi Mason Greenwood tilbake, og Anthony Martial er også rett rundt hjørnet. Det var bare uheldig at det skjedde i dag, da ingen av dem var tilgjengelige, sier Solskjær til Sky Sports.

Solskjær mente kampen var jevn.

– Det var en skuffende dag. Vi må reise oss igjen. Jeg vet at disse guttene har karakter til å gjøre det.

– Det var en kamp som kunne vippet begge veier. Det var en jevn kamp. Men vi grep ikke mulighetene godt nok. Vi tok av og til den enkleste løsningen.

Forrige sesong tapte Manchester United 0-4 borte mot Everton på tampen av sesongen. Det ble sett på som et bunnivå under Solskjær. Kristansunderen mener søndagens prestasjon ikke kan sammenlignes. Han benekter på det sterkeste at laget har store problemer.

– Dette er ikke som med Everton. Ikke i nærheten. Det var annerledes, helt annerledes. Vi er ikke så langt unna.

– Du har nok karakter og ferdigheter i troppen din nå?

– Jeg synes det.

– Ser ut som saltstøtter

Det var en særdeles sjansefattig og forglemmelig førsteomgang. Manchester United skapte ingenting offensivt, men virket å ha brukbar kontroll defensivt.

Men like før pause satt den for West Ham.

Vertene lirket opp United-forsvaret og Andrij Jarmolenko avsluttet vakkert ned i hjørnet fra ti meter.

– Ekstremt passivt forsvarsspill av Manchester United. De blir stående som saltstøtter. Spesielt Harry Maguire som snur like kjapt som en dobbeltdekkerbuss fra London, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Rashford ut med skade

Og etter en times spill gikk det fra vondt til verre for gjestene. Marcus Rashford måtte traske slukøret av banen etter tilsynelatende å ha pådratt seg en strekk.

DÅRLIGE NYHETER: Marcus Rashford måtte ut med skade etter en times spill.
DÅRLIGE NYHETER: Marcus Rashford måtte ut med skade etter en times spill. Foto: Leila Coker

Fra før var Anthony Martial ute med skade og unggutten Mason Greenwood måtte stå over som følge av betennelse i mandlene.

– Det er en liten katastrofe for Ole Gunnar Solskjær, faktisk, sa kommentator Peder Mørtvedt.

Jesse Lingard kom inn på topp for et scoringsjagende United, og da var det nok en del bortefans som forsøkte å unngå å tenke på at Romelu Lukaku har funnet scoringsformen i Inter.

Etter 68 minutter burde Harry Maguire utlignet for Manchester United, men verdens dyreste midtstopper skjøt rett på Łukasz Fabiański fra fem meters hold. En gedigen mulighet uansett hvilken posisjon man spiller på banen.

Og etter 84 minutter satt den i stedet i andre enden. Venstreback Aaron Cresswell bøyde ballen vakkert i krysset fra snaut 25 meter. En skikkelig frisparkperle fra engelskmannen.

Dermed vant et effektivt West Ham 2-0 mot Manchester United.