Ifølge familien døde han av naturlige årsaker i sitt eget hjem.

Barron Hilton var sønn og etterfølger av hotellpioneren Conrad Hilton, og overtok i 1966 presidentskapet i den internasjonale hotellkjeden Hilton.

Der var han styreformann, president og direktør til han pensjonerte seg i 1996.

– En legende

Den avdøde filantropen og hotellarvingen var også bestefaren til Paris Hilton.

Fredag delte hun et innlegg på Twitter, hvor hun tar farvel med sin bestefar.

– Jeg er dypt berørt etter tapet av bestefaren min Barron Hilton. Han var en legende, en visjonær, strålende, kjekk, snill og levde et liv fullt av prestasjoner og eventyr. Helt siden jeg var en liten jente har jeg sett opp til ham som forretningsmann, skriver Paris i innlegget.

Videre skriver hun at hun er takknemlig for å ha hatt han som mentor, og at hun alltid ønsket å gjøre ham stolt.

– I vår siste samtale, som vi hadde for noen dager siden, fortalte jeg hvor stort innvirkning han har hatt i livet mitt. Hans ånd, hjerte og arv vil leve videre i meg, skriver reality-stjernen.

Filantrop og idrettsmann

Barron Hiltons sønn og arvtaker til hotellkjeden Hilton, Steven M. Hilton, sier i en offentlig uttalelse at familien sørger over tapet faren.

– Faren min var en kjærlig ektemann til vår mor, Marilyn, et fantastisk forbilde for sine åtte barn, en lojal og sjenerøs venn, en visjonær forretningsmann, en respektert leder og en lidenskapelig idrettsmann. Han levde et liv med stort eventyr og eksepsjonell prestasjon, sier Steven.

I tillegg til å være arvtaker av hotellkjeden, var Hilton også kjent for sitt veldedige arbeid, og for å være med på opprette American Football League.