Aldri før har en nordmann vunnet så mye penger, melder Norsk Tipping i en pressemelding.

– Det må være en misforståelse, var reaksjonen til vinneren da han fikk beskjeden, ifølge Norsk Tipping.

– Surrealistisk

Den heldige mannen var den eneste personen som hadde 5+2 rette på kupongen. Vedkommende stikker derfor av med førstepremiepotten på svimlende 443,9 millioner kroner.

Det betyr at den forrige rekorden på 441,3 millioner kroner fra august 2017 strykes og at vi har en ny norsk premierekord.

Mannen omtaler gevinsten som vanskelig å tro på.

– Det er helt surrealistisk! sier han til Norsk Tipping i en pressemelding publisert lørdag.

– Helt utrolig

– Eurojackpot spilles av utrolig mange mennesker fra mange europeiske land, så at vi får en norsk vinner av førstepremiepotten i kveld er helt utrolig, sier Pernille Storholm i Norsk Tipping til TV 2 fredag.

Da TV 2 snakket med Storholm, hadde de enda ikke ringt den heldige vinneren.

– Når det er snakk om en slik sum, så forventer jeg at vinneren blir sjokkert rett og slett. Vi pleier faktisk å måtte overbevise vinnerne om at det ikke er en spøk når vi ringer, sa Storholm da.

Hun opplyste også om at Norsk Tipping følger vinnerne tett i etterkant.

– Det gjør vi fordi det rett og slett kan være litt overveldende å vinne så mye penger. Vinnerne får også tilbud om økonomisk veiledning.

Norsk Tipping har hatt gleden av å ringe mange heldige nordmenn opp gjennom årene. De opplever at folk flest bruker pengene på familie, venner, reiser og bolig.

– Vi ber alltid vinnerne om å ikke gjøre noe forhastet. En premie som dette åpner selvfølgelig opp mange muligheter, sier Storholm.