SPRUDLET I INTERVJUSETTING: David de Gea var i godt humør da han møtte TV 2 på Carrington fredag.
SPRUDLET I INTERVJUSETTING: David de Gea var i godt humør da han møtte TV 2 på Carrington fredag. Foto: Olof Andersson, TV 2

De gea i eksklusivt TV 2-intervju:

– I mitt hode har det aldri vært noen tvil

David De Gea bedyrer at han bestemte seg for å bli i Manchester United for lenge siden, og ser nå frem til det han håper er sine beste år av karrieren på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se West Ham-Manchester United søndag fra 14.30 (kampstart 15.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Tidligere denne uken kom beskjeden som Manchester United-følgere verden over har ventet på i over ett år da David de Gea skrev under ny langtidskontrakt med klubben.

Spanjolens fremtid har vært gjenstand for spekulasjoner over lang tid, men når han forut for helgen møter TV 2 på Carrington, er han klokkeklar på at det aldri var aktuelt å forlate Manchester-gigantene.

– I mitt hode har det aldri vært noen tvil om hva jeg ville. Men media og folk som egentlig ikke aner hva som foregår, har nok konstruert mye rundt min kontraktsforlengelse. Jeg bestemte meg for lenge siden. Jeg ville aldri byttet det å spille for Manchester United med noe annet, sier de Gea til TV 2.

– Gjør meg stolt og beæret

En rolig og reflektert 28-åring virker å ha funnet roen i Manchester, der han nå er inne i sin niende sesong etter overgangen fra Atletico Madrid i 2011. Den nye kontrakten varer til 2023, og ifølge The Daily Mail gir den ham en lønn på hele 375.000 pund, eller rundt 4,2 millioner kroner, i uken. Men penger var ikke motivasjonen for å sette sitt navnetrekk på kontrakten.

– Det er mange ulike grunner til det; det er en av verdens beste fotballklubber, den er veldig spesiell. Å få muligheten til å spille her gjør meg stolt og beæret. United har vært der for meg helt siden starten og har alltid vist meg kjærlighet. Jeg tror alle, både meg selv, klubben og fansen er fornøyde med at jeg skal fortsette å være en del av denne klubben. Forhåpentligvis blir det flere store øyeblikk her for Manchester United, svarer han på spørsmålet om hvorfor han ønsket å bli værende.

Derfor tror han på Solskjær-prosjektet

De Gea er blitt kåret til ligaens beste keeper i fem av de åtte sesongene han har vært i England, men har langt ifra stjernenykker i intervjusituasjonen. I en setting der flere andre ser på klokken og vil ut av rommet kjappest mulig, er de Gea av den hyggelige typen, smilende og tilsynelatende meget profesjonell.

– Hva er det med dette laget, og Ole Gunnar Solskjærs visjon, som gjør at du ønsker å være en del av dette prosjektet?

– Det er en mann som kjenner klubben veldig godt. Han har skrevet historie her allerede, og han vet alt om denne klubben. Han stoler på de yngre spillerene, og det er viktig. Han har hele laget med seg, alle spillerne stiller seg bak ham og vi ønsker å oppnå store ting sammen med Ole. Vi er er veldig fornøyd med ham og håper at vi vil lykkes sammen. Han var her i mange år som spiller, og håper han vil oppnå samme suksess nå som manager som da han spilte her, sier en høflig 28-åring.

Vil ikke lokke seg ut på «verdens beste keeper»-prat

Til tross for at De Gea har bodd over åtte år i England velger de Gea å gi sine svar på spansk, et grep flere benytter for å unngå misforståelser og begrensninger i eget språk. Høfligheten ligger imidlertid tykt utenpå de robuste og skjeggfylte kjakene til United-keeperen, som ikke vil la seg lokke med på å uttale seg direkte om det faktum at Solskjær har sagt at han ser på de Gea som verdens beste mellom stengene.

PROFIL: David De Gea er en av Manchester Uniteds største profiler. Foto: Olof Andersson, TV 2
PROFIL: David De Gea er en av Manchester Uniteds største profiler. Foto: Olof Andersson, TV 2

– Jeg liker ikke å snakke om meg selv, men når sjefen sier slikt, blir jeg veldig stolt og motivert. Jeg prøver å vise ham hvor god jeg er på hver eneste trening og i hver eneste kamp.

– Du liker ikke å snakke om deg selv, men kan du si noe om hvem du synes er verdens 3 beste keepere?

– Det er vanskelig å rangere hvem som er best. Alle har sine ulike kvaliteter, styrker og svakheter. Det er også andre momenter som dagsform. Det finnes veldig gode keepere i både Premier League, Italia, Tyskland og La Liga, så det er vanskelig å gi deg tre navn, svarer han.

– Håper at mine beste år fremdeles ligger foran meg

På en nydelig Manchester-dag med strålende sol og 21 grader, har de presseansvarlige i klubben bestemt seg for å droppe det vanlige trange og lille intervjurommet som brukes når TV-stasjoner kommer på besøk til klubbens innerste treningsanlegg.

Når en spiller som De Gea har signert ny kontrakt, oppgraderer klubben litt og byr på det beste rommet med utsikt over treningsbanene på Carrington, der keeperen har hatt sin arbeidsplass i åtte år allerede.

Men til tross for at Manchester Uniteds soleklare førstevalg mellom stengene snart kvalifiserer for testimonial-kamp på Old Trafford, er han fremdeles kun 28 år. Det regnes for ungt i keeperverden, og dermed kan det være mange gode år igjen i den reflekssterke høflige spanjolen.

– Jeg håper at mine beste år fremdeles ligger foran meg. Som du sier så er jeg ung for å være keeper. Jeg kan fortsatt forbedre meg, bli bedre enn jeg har vært, fortsette å hjelpe laget og fremdeles oppnå store ting. Det aller viktigste er at laget oppnår suksess og at vi vinner trofeer sammen, sier de Gea.

Se West Ham-Manchester United søndag fra 14.30 (kampstart 15.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!