King stoppet av VAR i Bournemouth-seier: – Ergerlig for ham

Joshua King måtte se sin scoring VAR-annullert for offside da Bournemouth slo Southampton 3-1 i Premier League fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

spiltSouthampton – Bournemouth 1-3 (0-2):

Nathan Aké, Harry Wilson og Callum Wilson scoret målene da Bournemouth slo Southampton 3-1 og klatret opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen. James Ward-Prowse scoret Southamptons mål fra straffemerket etter pause.

Se Kings annullerte scoring øverst!

Joshua King, som spilte nok en strålende kamp for Bournemouth, fikk en scoring VAR-annullert 25 minutter ut i første omgang.

– Om den hadde blitt stående så hadde King notert seg for sitt 50. mål i engelsk fotball, og hans 44. Premier League-mål. Men VAR annullerte. Det var ergerlig for King, for det var bra satt av nordmannen, poengterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– For slik som King spilte i denne kampen, så hadde han virkelig fortjent en scoring, sa han.

Seieren på St. Mary's Stadium var forøvrig Bournemouths første på bortebane mot Southampton noensinne.

King fikk scoring VAR-annullert
Det tok Bournemouth bare ni minutter å ta ledelsen mot Southampton.

Nathan Aké headet effektivt ballen i mål etter corner fra Diego Rico.

– Ingen er giftigere enn Bournemouth i denne fasen i spillet. Corner er mål! Nederlenderen var råsterk i luften. Han knuste jo Southampton-forsvaret i luften, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om scoringen.

I det 25. minutt ble Joshua King spilt gjennom. Nordmannen hamret ballen i mål fra skrått hold. TV-bildene viste imidlertid at King stod i offside da han fikk ballen. Dommer Christopher Kavanagh sjekket med VAR, og annullerte korrekt for offside.

Etter 34. minutters spill var Joshua King servitør. King fant Philip Billing i feltet, som igjen fant Harry Wilson med en 45-graderspasning. Wilson lurte ballen i nettet og doblet Bournemouths ledelse.

– Det var noe så sjeldent som en scoring innenfor 16-meteren av Wilson. Men Bournemouth fikk for enkelt kommet seg gjennom Southampton-forsvaret, mente Wikestad om scoringen som sørget for at Bournemouth kunne gå til pause med 2-0-ledelse.

Southampton fikk straffe
Seks minutter ut i andreomgang fikk Southampton, etter at Adams ble felt av Cook. James Ward-Prowse scoret sikkert fra straffemerket, og reduserte til 1-2.

– Det straffesparket ble ikke omgjort av VAR, for straffen var klar, sa Wikestad.

Bare noen minutter senere gikk King i bakken innenfor 16-meteren til Southampton. Denne gang valgte dommeren å vinke spillet videre etter å ha sjekket med VAR.

– Det var en korrekt avgjørelse, mente Wikestad.

Southampton jaget utligningsmålet utover i omgangen. Hjemmelaget skapte flere opplagte scoringsmuligheter. Til tross for en kanonade mot Bournemouth-målet i sluttminuttene, kom aldri 2-2-scoring for Southampton.

Istedenfor punkterte Callum Wilson kampen på overtid da han utnyttet en grov tabbe i Southamptons bakre rekker av keeper Angus Gunn. Dermed kunne Joshua King og Bournemouth juble for en knallsterk 3-1-seier.

Med tre poeng fredag er Kings klubb oppe på 3.-plass i Premier League etter seks spilte kamper. De har like mange poeng som Manchester City andreplass, og er fem poeng bak serieleder Liverpool. Riktignok har alle lagene rundt på tabellen en kamp til gode på Bournemouth.

Southampton er nummer ti med sju poeng på seks kamper.