HYLLER CHELSEA: Liverpools manager Jürgen Klopp.
HYLLER CHELSEA: Liverpools manager Jürgen Klopp. Foto: Andreas Solaro

Klopp: – Chelsea minner meg om mitt Dortmund

Liverpools manager Jürgen Klopp har latt seg imponere over søndagens motstander Chelsea.

Jürgen Klopp er full av lovord om Chelsea foran søndagens TV 2 Sumo og TV 2 Premium-sendte storkamp på Stamford Bridge.

Tyskeren legger ikke skjul på at han beundrer Frank Lampards satsing på de yngre spillerne, og går så langt som å sammenligne det som nå skjer i Chelsea med sin egen gamleklubb Dortmund.

– De har et svært spennende lag, som minner meg om det laget jeg selv hadde i Dortmund for noen år tilbake, og vi spilte med det svært ungt lag. Men kanskje var Dortmund-utgaven da nesten enda yngre enn Lampards Chelsea-lag, sa Klopp da han møtte pressen fredag, ifølge Sky Sports News.

– Alle snakker om hvor ungt lag Chelsea har, men grunnen til at de unge spiller, er fordi de er gode. De får ikke bare spille fordi de er unge, poengterte han.

HYLLES AV KLOPP: Chelseas Mason Mount.
HYLLES AV KLOPP: Chelseas Mason Mount. Foto: David Klein

– De er verdt 60 milloner pund
Chelseas nye manager Frank Lampard har denne sesongen sluppet til akademispillerne Tammy Abraham, Mason Mount og Fikayo Tomori i sesongstarten.

Klopp er ikke i tvil om hva han mener flere av Chelseas unggutter nå er verdt.

– Chelsea kjøpte Christian Pulisic i sommer for rundt 500-600 millioner tror jeg, men mange spillerne rundt ham har den samme verdien. Tammy Abraham er nå en 60 millioners pund-spiller, Mason Mount er åpenbart en spiller som er verdt 60 millioner pund, og Callum Hudson-Odoi var det allerede fra før, mente han.

Liverpools suksessmanager mener den gode miksen av unge og erfarne spillere i Chelsea-troppen har sørget for at London-klubben ikke har blitt hardt straffet av overgangsnekten.

– De har Mateo Kovacic, Ross Barkley, og erfarne spillere rundt dem, Pedro, Willian, Olivier Giroud, og på benken Michy Batshuayi. Dersom det var en klubb i verden en overgangsnekt ikke ville rammet sterkt, så var det Chelsea, slo han fast.

Selv om Klopp roser Chelseas tropp, understreker han at Liverpool reiser til London med kun ett mål for øyet.

– Vi reiser dit for å få et resultat. Men når du reiser til Chelsea så finnes det ingen garantier om at vi kommer til å vinne kampen. For Chelsea har et sterkt lag, mente han.

Gladmeldinger fra Lampard
Chelseas manager Frank Lampard kom med gode nyheter om skadesituasjonen i klubben før møte med Liverpool.

Lampard bekrefter at Mason Mount er klar til å spille med Liverpool etter at unggutten pådro en ankelskade i Champions League-oppgjøret mot Valencia. N'Golo Kante rapporteres også tilnærmet skadefri.

– Det er et stort løft for oss med N'Golo, vi vet alle hvor viktig han er for laget. Det eneste spørsmålet nå er hvor god fysisk form han er i, for han har vært ute i lang tid nå. Han mistet sesongoppkjøringen. Det er noe vi må håndtere, men det er strålende å ha ham tilbake, sa Lampard på sin pressekonferanse i London.

Skadesituasjonen er ikke det eneste som gleder Lampard om dagen. Callum Hudson-Odoi signerte tidligere denne uken en ny femårskontrakt på Stamford Bridge.

– Jeg snakket med Callum i sesongoppkjøringen så snart jeg hadde fått jobben. Jeg ville forsikre ham om at han var i mine planer. Han har jobbet knallhardt for å komme på førstelaget, og alle parter ønsket en ny kontrakt for ham. Jeg har stor tro på talentet hans. Når en kontrakt er signert, så starter den harde jobben videre. Vi vet hvor talentfull han er, og vi kan forvente oss mye av ham i fremtiden, oppsummerte Lampard.

– Han trengte ikke å overtales til å skrive ny kontrakt. Jeg ønsket ham fordi han er en del av mine planer, forsikret Chelsea-sjefen.