– Viktig å vise at vi ikke er noen pusegutter

Men Alexander Søderlund innrømmer at LASK Linz-kampen var et tilbakesteg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-spillerne var langt nede etter tapet for LASK, i en kamp der trønderne ikke var på sitt sedvanlige nivå.

Selv om RBK fremstod uvanlig passive, på halvdistanse og lite konsentrerte, var det lite å si på tenningen.

I alle fall for Alexander Søderlund.

I løpet av kampens første 15 minutter havnet han i flere opphetede ordvekslinger med LASK-spillere, også i tilfeller der det virket som det som skjedde av dueller i forkant var relativt uskyldig.

– Det er ikke noe unormalt. Det er viktig å vise at vi er kommet for å vinne og ikke være noen pusegutter, sier Søderlund til TV 2.

Han drar på smilebåndet, men det skinner gjennom at prestasjonen og tapet smerter 32-åringen.

Det har han til felles med resten av Rosenborg-spillerne, som nærmest prøvde å overgå hverandre i selvpisking i møtet med pressen etter kampen.

– Jeg er overrasket over at vi ikke presterte bedre, sier Søderlund.

– Det var et tilbakesteg sammenlignet med de forrige kampene vi har spilt i kvaliken. Det er ikke noe bedre lag enn BATE eller Maribor.

– Ikke godt nok

Trener Eirik Horneland valgte å gi fornyet tillit til spisstrioen som leverte varene mot Lilletrøm. Søderlund startet kampen på topp, ved siden av Bjørn Maars Johnsen. Sistemann i trioen på topp var Samuel Adegbenro.

Med fasit i hånd kan man trygt si at det grepet ikke fungerte mot LASK. På TV 2s spillerbørs fikk alle karakteren 3.

– Det er klart... Vi har ikke spilt så mye sammen, men vi spilte så godt vi kunne. Men dette var ikke godt nok, sier Søderlund.

– Hva var det som ikke fungerte?

– Vi slår mye på førstebevegelse, og det blir for mye langt. Vi skal være et spillende lag, komme rundt, slå innlegg og skape muligheter. Det fikk vi ikke til i denne kampen.

– André Hansen mener ballbehandlingen ikke ligner grisen. Føler du deg truffet?

– Nei, jeg føler meg ikke truffet, men vi kan bedre enn det vi presterte. Det tror jeg alle er enige om.

Med tap i den bortekampen mange anså som den mest realistiske med tanke på å ta poeng, blir det en tøff reise for RBK om målet om avansement fra gruppespillet skal nås.

At PSV slo Sporting gjør det neppe lettere.

– Vi har alle muligheter fortsatt. Ingenting er kjørt. I teorien kan vi vinne alle kampene som gjenstår, men det er klart vi må prestere bedre enn hva vi gjorde mot LASK Linz.

Feil mental innstilling

Rosenborg-trener Eirik Horneland har ikke klart å riste av seg skuffelsen når TV 2 treffer ham fredag formiddag.

– Det smerter ennå. Det var en såpass svak prestasjon at den kommer til å sitte i utover dagen, sier Horneland, som mener RBK ikke var gode nok mentalt.

– Mentalt sett er vi ikke klare nok fra start av. Vi mangler litt av grunnmuren i fotball: Aggressivitet, intensitet og løps- og duellkraft. Taktisk synes jeg det er LASK Linz som vinner posisjoner på banen. Det er de som styrer hvordan vi spiller i stedet for at vi styrer vårt eget spill. Vi slo mye langt. Det ble ensidig, sier han selvkritisk.

Horneland angrer ikke på laguttaket.

– Det er ikke det som svikter. Det er totaliteten som ikke er god nok. De får spille kampen på sine premisser, sier han.