Mason (17) reddet United: – Kan være starten på noe enormt stort

Unggutten Mason Greenwood ble matchvinner, og hindret Manchester United fra et pinlig uavgjortresultat mot Astana i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Astana 1-0 (0-0):

Manchester United stanget og stanget mot Astana. Men drøye kvarteret før slutt presenterte unggutten Mason Greenwood seg.

Se Greenwood bli matchvinner øverst!

17-åringen scoret kampens eneste mål og sørget for at Manchester United til slutt kunne puste lettet ut etter en knepen 1-0-seier mot Astana.

– Vi er fornøyd med at vi vant kampen til slutt. Det så ut en kamp der vi kunne bli straffet mot slutten når vi ikke scoret på alle sjansene i første omgang. Hadde vi fått målet i første omgang, så hadde det blitt en annen kamp. Så fikk vi det av Mason Greenwood. Det var en kjempebra avslutning gjennom beina på keeper, sånne avslutninger liker jeg, sa Solskjær til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Nordmannen var selvsagt fornøyd med Mason Greenwoods innsats.

– Det er naturlig for ham å spille fotball, og naturlig for ham å score mål. Det er dette han har gjort siden han var liten. Om det er venstre fot, eller høyre fot, det gjør ingenting. Jeg tror ikke at han vet hvilke fot han er best med selv. Han skal det bli kjempekjekt å jobbe med videre, konkluderte Solskjær.

Også til BBC hyllet Solskjær matchvinneren.

– Jeg er sikker på at Mason Greenwood gikk fornøyd hjem ikveld. Vi mente at kampen i dag ville være en stor mulighet for de unge spillerne. Vi ville aldri brukt dem om vi mente dem ikke var klar. Noen av dem vil ikke spille mot West Ham i helgen, men kommer til å få sjansen igjen mot Rochdale til uken, sa Solskjær.

– Dersom du ønsker å lykkes om United-spiller så må du håndtere fansen. Mason vant kampen for oss. Angel Gomes gjorde det veldig bra, og Tahith Chong viste hva som bor i ham. Nå har vi holdt nullen i to kamper på rad og gleder oss til søndag, mente han.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad minner om at det er store forventninger knyttet til Greenwood.

– Det er kanskje starten på noe fansen håper skal bli noe enormt stort de neste årene. Han viste det Solskjær sa. Greenwood var en av de beste avslutterne Solskjær hadde sett, sa United-sjefen. Da han først fikk muligheten, så benyttet han seg av den. Og gutten blir først myndig om noen uker. Han blir først 18 år 1. oktober, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter 17-åringens scoring.

Matchvinneren imponerte ekspertene i TV 2s studio.

– Greenwood er en spiller vi har store, store forventninger til. Han får ikke mye spilletid i Premier League, men i Europaligaen får han lov til å briljere, sa TV 2-ekspert Mina Finstad Berg, og fikk støtte av Erik Thorstvedt.

– United startet med seks spillere som var 21 år eller yngre. Det er bra. Det er sånn du må bruke Europaligaen. Greenwood kommer til å score mange mål som han gjorde i dag i løpet av sin karriere. Han var den eneste som fant nettet mot Astana, og viste så mange smarte og små bevegelser som viste at han virkelig har det i seg, sa Thorstvedt.

Manchester United leverte imidlertid alt annet enn en veldig imponerende forestilling mot Astana på Old Trafford. Gjestene var nemlig farlig frempå ved flere anledninger, og kunne fort fått med seg en scoring på Uniteds mektige hjemmearena.

– Det gikk noen sjokkbølger gjennom Old Trafford da Astana var nære ved å score på sin kjempesjanse, sa Wikestad om Astanas gedigne mulighet i det 60. minutt.

I Uniteds gruppe er også Partizan Beograd og AZ Alkmaar. 3. oktober reiser Solskjærs lag til Nederland for å møte AZ. Der spiller nordmennene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

United slet med effektiviteten
Etter bare tre minutter var Manchester United svært nære ved å ta ledelsen. Midtbanespilleren Fred traff treverket med et utrolig langskudd fra nærmere 30 meters hold.

Manchester United bare fortsatte og fortsatte å skape noen helt gedigne målsjanser. Men United-scoringene alle trodde ville komme, de kom aldri. Utrolig nok endte førsteomgang målløst.

– Manchester United dominerte stort og burde med normal uttelling scoret både en og to og tre ganger, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

United-dominansen fortsatte ikke uventet også etter pause. Igjen slet Manchester United med effektiviteten. Ole Gunnar Solskjærs menn fikk heller ikke skikkelig opp tempoet i angrepsspillet.

Mason Greenwood, naturligvis
Solskjær måtte ta grep fra sidelinjen. Han sendte Jesse Lingard og Juan Mata på banen. Ungguttene Tahith Chong og Angel Gomes ble tatt av banen.

I det 73. minutt kom scoringen hjemmefansen på Old Trafford hadde ventet på. Unggutten Mason Greenwood driblet seg fri i feltet, og avsluttet lekkert i lengste hjørnet.

– Det var en finte, og ballen i lengste hjørne. 17-åringen, som har banket inn mål på U-lagene, gjør det også nå Manchester Uniteds A-lag, mente Wikestad.

Kort tid etter var innbytter Jesse Lingard nære ved å doble ledelsen. Han avsluttet på vakkert vis i feltet, men igjen traff ballen treverket.

Manchester United tok til slutt en knepen 1-0-seier, uten å ha levert en imponerende forestilling.

– De erfarne kan hjelpe de unge
Ole Gunnar Solskjær satset ungt mot Astana, og ga flere unggutter sjansen i startoppstillingen. 19-åringene Angel Gomes og Tahith Chong, samt 17-åringen Mason Greenwood, fikk alle en sjelden mulighet fra start.

– Det er en miks. Det er spillere der som trenger spilletid, og som ønsker å vise meg og de andre trenerne at de bør spille mer. Jeg håper at det kan være en god blanding, slik at de erfarne kan hjelpe de unge spillerne å uttrykke seg. Det er det det handler om for de unge spillerne. De er ute der for å kose seg, mens de eldre proffene er der for å sørge for at vi vinner kampen, forklarte Solskjær om hvorfor han ga så mange unggutter sjansen i Europaligaen.