UTESTENGT: Den tidligere fotballstjernen Peter Beardsley
UTESTENGT: Den tidligere fotballstjernen Peter Beardsley Foto: Bildbyrån

Tidligere fotballstjerne utestengt fra all fotballaktivitet i 32 uker

Den tidligere Newcastle -og Liverpool-profilen Peter Beardsley ble funnet skyldig i grov rasisme mot U23-spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Newcastle Uniteds U23-lagstrener Peter Beardsley er utestengt fra all fotballaktivitet i 32 uker etter å ha blitt funnet skyldig i å ha utsatt sine spillere for grov rasistisk hets, melder BBC.

Det var i mars Beardsley ble siktet av Det engelske fotballforbundet (FA) for ved tre tilfeller å ha kommet med grov rasistisk sjikane mot sine spillere. Han måtte forlate jobben som U23-trener etter 14 måneder, men avviste selv kategorisk at han utsatte sine spillere for rasisme.

58-åringen ble imidlertid ikke trodd av FA, og i tillegg til utestengelsen ble han beordret til å gjennomføre kurs i anstendig språkbruk.

– Kommentarene fra Peter Beardsley var åpenbart og tydelig rasistiske, og helt, helt uakseptable, uttaler FA om avgjørelsen om å utestenge den tidligere Newcastle-treneren, ifølge BBC.

Det er ikke første gang Beardsley er blitt etterforsket for grov språkbruk. I 2003 ble han sammen med akademisjef Kenny Wharton etterforsket av Premier League for å ha mobbet og trakassert ungdomsspillerne James Beaumont og Ross Gardner. Den gang ble imidlertid saken henlagt.

Peter Beardsley fikk selv med seg 326 kamper for Newcastle i sin karriere som spiller. I løpet av sin lange og innholdsrike karriere splte han også for blant annet Manchester United, Liverpool, Everton, Bolton, Manchester City og Vancouver Whitecaps. For England fikk den tidligere midtbanespilleren med seg 59 landskamper og ni mål.

Høydepunktet som spiller kom da han vant ligaen med Liverpool både i 1988 og i 1990.

Etter karrieren som spiller var han blant annet assistenttrener for Englands landslag fra 1999 til 2000, trener for Newcastles reservelag og vikarmanager en kort periode på St. James Park i 2010.