FRA ENGELSK TIL AMERIKANSK: Kristoffer Halvorsen skal jakte på store seirer i sitt nye lag.
FRA ENGELSK TIL AMERIKANSK: Kristoffer Halvorsen skal jakte på store seirer i sitt nye lag. Foto: Berit Roald

Halvorsen klar for EF Education First

Etter to sesonger i storlaget Team Ineos skifter Kristoffer Halvorsen (23) beite. Nå skal det amerikanske laget EF Education First bygge spurttoget rundt «Doffen».

Kristoffer Halvorsens overgang til EF Education First bekreftes på lagets egne hjemmesider. Der gjøres det klart og tydelig at man har store planer for den sindige 23-åringen fra Kristiansand.

Store ambisjoner

Det amerikanske laget har i flere år manglet en rendyrket spurter, og det er det man nå får i form av Halvorsen.

– Våre sportsforskere og sportsdirektører er motiverte for å gjøre denne karen til en mester. Organisasjonen mangler bare ett monument på troféhyllen, og det er Milano-Sanremo. Halvorsen er vår billett til å få det siste på peishyllen, sier lagsjef Jonathan Vaughters.

Foreløpig har ikke Halvorsen kjørt noen av de fem store klassikerne i sykkelsporten, bedre kjent som monumentene.

– Milano-Sanermo er et løp som passer meg bra, så jeg håper jo å gjøre det godt der, sier Halvorsen til TV 2.

Han legger bak seg to sesonger i storlaget Team Ineos, hvor man i hovedsak satser på sammenlagtseirer i de store rittene med blant andre Chris Froome, Geraint Thomas og Egan Bernal. Nå vil Halvorsen ta karrieren et steg videre og fokusere mer på resultater.

– Det har vært greit i Team Ineos. Jeg skulle gjerne hatt litt bedre resultater. Da jeg signerte for dem, var planen at jeg skulle få en rolig og trygg start på Worldtouren. Det føler jeg at jeg fikk, og jeg har lært mye, sier Halvorsen.

Vil sykle Grand Tours

Han vedgår at lagets fokus på sammenlagtryttere har vært avgjørende i valget om å ta steget videre. Ønsket om å sykle en Grand Tour har også vært utslagsgivende.

– Jeg vil fokusere enda mer på spurtene og få sykle en Grand Tour, så får vi helle ta praten om Tour de France på et senere tidspunkt, sier Halvorsen.

Forventningene har vært enorme til Halvorsen etter at han ble U23-verdensmester tilbake i 2016, men foreløpig står «Doffen» kun igjen med én etappeseier fra Tour Down Under og én i Tour of Norway i 2019 etter at han ble proff.

– Fra dag én fikk jeg en god følelse av EF og deres ønske om å stole på meg som spurter. Mitt inntrykk er at laget har et godt miljø og kultur som vil passe meg bra. Dette føles som det rette steget for å hjelpe meg til å oppnå målet mitt som syklist, sier Halvorsen til lagets hjemmesider.