NY KLUBB: Bjørn Maars Johnsen på Rosenborgs trening før kampen mot LASK.
NY KLUBB: Bjørn Maars Johnsen på Rosenborgs trening før kampen mot LASK. Foto: Øyvind Brattegard/TV 2

RBKs nye spiss overrasker: – Bedre enn vi trodde

Men Bjørn Maars Johnsen får ingen startplass-garanti mot LASK.

Se LASK-Rosenborg på TV 2 Zebra og tv2sumo.no torsdag fra kl. 18.30.

Bjørn Maars Johnsen har tatt Rosenborg med storm.

I sin debut fra start mot Lillestrøm i helgen scoret den høyreiste spissen to ganger.

– Jeg syns han er bedre enn det vi hadde trodd. Jeg syns han virker lengre fremme fysisk enn det vi fryktet i og med at han hadde lite matchtrening, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til TV 2.

– Hva får man med Maars Johnsen?

– Vi får bra volum. Duellkraft i offensiv boks og så kan han renske unna på dødball i mot. Så har han større ferdigheter enn det jeg trodde i å linke opp med medspillere. Så det er gledelig.

Til tross for det vil ikke Horneland garantere noen startplass til sin nye spiss når RBK sparker i gang Europaligaens gruppespill mot LASK i Linz torsdag kveld.

– Kan man vrake en som scoret to i sin første kamp?

– Det kan man, men han gjorde en god søknad.

Vil score målene

Samtidig sier Rosenborg-treneren at det er «ingen tvil om» at han kan komme til å starte med både Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen, slik han gjorde mot Lillestrøm. Da med Samuel Adegbenro på ene siden av Maars Johnsen og Søderlund på den andre i trøndernes kjente 4-3-3-formasjon.

Søderlund har også vært mest brukt som midtspiss, så det naturlige ville kanskje vært å bruke bare en av dem.

På pressekonferansen i Linz torsdag gjorde Horneland et poeng ut av at Søderlund ikke var ving, men brukte benevnelsen sidespiss. På samme pressekonferanse, og i alle intervju ellers, varsler han imidlertid et norsk lag som skal angripe. Det kan jo tale for flere spisser på banen.

– Jeg håper det er bra for mine sjanser, sier Bjørn Maars Johnsen til TV 2 etter RBKs trening i Linz.

– Om vi skal gå ut og angripe og prøve å vinne, så håper jeg åpenbart at jeg spiller, slik at jeg kan score målene. Vi får se. Jeg vil prøve å være viktig, uansett om jeg starter eller kommer inn fra benken.

Rosenborg trente en knapp time på Linzer Stadion onsdag kveld. Det var en ujevn time for Maars Johnsen som i spillsekvensen ikke var helt venn med ballen, men på avslutningstreningen som endte økten så han komfortabel ut med flere velplasserte og harde skudd.

Imponert

Den 27 år gamle norsk-amerikaneren har funnet seg vel til rette i sin ellevte klubb.

– Jeg er blitt imponert over RBK, men også Trondheim som by. Jeg hadde aldri vært der før jeg kom hit, men trives veldig godt, sier han.

– Det har vært enkelt. Jeg kjenner noen fra før, og jeg får hjelp til å finne leilighet og å få alt det praktiske i orden. Alt har gått som det skal og det er antagelig derfor jeg spilte godt mot Lillestrøm. Jeg håper det fortsetter.

Allerede nå ser han for seg å bli lenger enn hans nåværende lånekontrakt som går ut til jul.

– Jeg håper det. Vi får se. Jeg vet ikke hvordan de tenker om meg eller prestasjonene mine. Jeg tror de er fornøyd nå, men det er bare en kamp,Jeg må vise de neste to månedene at jeg fortjener en kontrakt, eller fortjener ekstra seks måneder. Vi får se. Det kommer an på AZ også.

– Rosenborg er en veldig stor klubb. Den største i Norge, og det viser igjen i måten alt er drevet på. Jeg er veldig glad for å være her, og stolt over å spille for klubben. Mange store spillere har spilt her, som John Carew. Det vil hjelpe meg å bli en bedre spiller at jeg er her.

Overbevist av telefonsamtale

Han beskriver Eirik Horneland som en entusiastisk og ambisiøs trener, og som en type som bidrar til å gjøre spillere bedre.

En telefonsamtale fra Horneland i forkant av overgangen var utslagsgivende for at det ble Rosenborg for spissen som slet med spilletiden i nederlandske AZ, og som aldri la skjul på at han ville bort derfra.

– Det ga meg selvtilliten som jeg trengte, sier han.

– Hadde du lav selvtillit etter den manglende spilletiden?

– Ja, det er helt sikkert. Ikke å få spille er en vanskelig og frustrerende tid. Det er noe man må komme gjennom og se lyset. Heldigvis dro Rosenborg meg ut, og de hjelper meg nå. Det setter jeg pris på.