Pappa Håland vant penger på Erlings (19) historiske hat trick

Alf-Inge Håland ble ikke så veldig overrasket over at sønnen Erling Braut Haaland banket inn tre mål i Champions League-debuten. Han åpner også for at sønnen kan spille for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erling Braut Haaland ble historisk som den yngste spilleren som noensinne har scoret hat trick i én og samme omgang i sin Champions League-debut.

Se Braut Haalands hat trick øverst!

Men 19-åringens fenomenale hat trick for Red Bull Salzburg mot Genk kom ikke som en overraskelse for pappa Alf-Inge Håland.

Han tjente nemlig gode penger på Oddsen etter å ha satset 200 kroner på at sønnen skulle score tre mål mot Genk.

– Jada. Jeg må satse av og til. Jeg er ikke noen storgambler, men av og til spiller jeg litt på Oddsen på Norsk Tipping. Jeg satset på både ett, to og tre mål, og den gikk, den. Jeg satset ikke så mye på tre mål, for egentlig hadde jeg ikke den største troen på det, sier Alf-Inge Håland til TV 2 Sporten.

TIDLIGERE ENGLANDS-PROFF: Pappa Alf-Inge Håland har selv spilt kamper i Premier League.
TIDLIGERE ENGLANDS-PROFF: Pappa Alf-Inge Håland har selv spilt kamper i Premier League. Foto: David Jones

– Oddsen for at han skulle score tre mål var på 18,5, så det spørs om det blir det samme neste gang. Jeg satset 200 kroner på tre mål og vant vel 3700 kroner. Men det jeg driver med er småtipping, det er ikke Jesper Mathisen-nivå på det, gliser han.

Utelukker ikke Manchester United-overgang
Etter hat tricket mot Genk er Erling Braut Haaland på alles lepper i fotball-Europa. Internasjonale medier spekulerer nå i at det bare er snakk om tid før angriperen forsvinner til en europeisk storklubb.

– Akkurat nå har han det veldig bra her i Salzburg. Det som skjer, det skjer. Han må bare fokusere på neste kamp. Nå venter tøff bortekamp mot LASK, og så Rapid Wien i cupen. Det Erling må gjøre nå, er bare å fokusere på å bli bedre på trening hver dag, sier Alf-Inge Håland, som ikke lever skjul på at sønnen drømmer om å komme til Premier League en dag.

– Ja, jeg tror de fleste spillerne drømmer om å være innom Premier League en eller annen gang. Det er den ligaen det er mest oppmerksomhet rundt, og det er veldig god kvalitet på lagene. Det er ingen tvil om Premier League er attraktivt for ham. Men om han får sjansen, det vil tiden vise, sier han.

– Tror du at det kan skje noe allerede i januar?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke peiling, svarer han kjapt.

Selv spilte Alf-Inge Håland for Nottingham Forest, Leeds United og Manchester City i sin karriere som proffspiller i utlandet. Både Leeds og Manchester City er kjent som rivaler av Manchester United.

Men selv om senior spilte for Manchester Uniteds rivaler, utelukker han ikke at Erling Braut Haaland kan tenke seg å spille for laget som nå ledes av Ole Gunnar Solskjær.

– Det hadde bare vært kjekt. Det er viktig å skille mellom det å være supporter og jobb. Så det har jeg et veldig avslappet forhold til. Det er litt annerledes når det er alvor, slår han fast.

Ole Gunnar Solskjær røper på pressekonferansen før Manchester Uniteds Europaliga-oppgjør Astana at han har fått med seg Erling Braut Haalands suksess.

– Det var morsomt å se kampen tirsdag kveld. Det var gøy å se ham spillere. Alle er henrykt over utviklingen han har hatt, konstaterer Solskjær, som var trener for Braut Haaland i Molde.

– Hemmeligheten er hardt arbeid
Pappa Håland var selv tilstede på Red Bull Arena og gledet seg noe voldsomt over det Braut Haaland presterte.

– Det var over all forventning. Champions League er et fantastisk konsept, og hymnen før kampen kan gi hvem som helst gåsehud. Så puttet Erling kjapt, og det ble elektrisk stemning på tribunen. Det var helt topp, oppsummerer han.

– Hva er årsaken til at Erling er blitt så god?

– Han er en god spiller som spiller på det veldig godt lag. Det er en klubb som satser ungt og som har gitt ham sjansen. De har tenkt lenge at de ville gi ham sjansen i sommer, og samtidig er det mange ting som har klaffet. Mesteparten av jobben har han gjort selv, men han har fått hjelp av sin tidligere lagkamerater og nåværende trenere og lagkamerater, i tillegg til en hard jobbing over mange år, oppsummerer Alf-Inge Håland om sønnens nærmest eventyrlige suksess.