Foodora-streiken utvides – nesten 200 sykkelbud i streik

Fellesforbundet tar ut 57 nye Foodora-syklister i streik. I alt 27 av de 57 tas ut i Trondheim. Hittil har streiken vært begrenset til Oslo.

Oslo
Syklister i matleveringstjenesten Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Paul Olai-Olssen og Thommas Pettersen er to av budene som er i streik.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Oslo Syklister i matleveringstjenesten Foodora streiker etter at selskapet og Fellesforbundet ikke klarte å bli enige om en tariffavtale. Paul Olai-Olssen og Thommas Pettersen er to av budene som er i streik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: Ole Berg-rusten

Etter reglene går det nå 14 dager før de legger ned arbeidet. Det får Dagbladet opplyst av Fellesforbundet.

– Det er verdt å merke seg at 27 av de 57 tas ut i Trondheim, sier forhandlingsleder Bjørn Jonassen i Fellesforbundet.

– Med tanke på Foodoras størrelse i Trøndelag vil dette ramme bedriftens aktivitet betraktelig, sier Jonassen. Vi håper Foodora ser at kostnadene ved å signere en tariffavtale er små sammenlignet med et omdømme som nå står i brann, sier Jonassen i en melding til NTB.

Foodora er en matleveringstjeneste der sykkelbud henter bestilt mat hos restauranter og kjører det ut til kundene.

Sykkelbudene har de siste årene organisert seg i Transportarbeiderforbundet som nå er en del av Fellesforbundet. Kravet om tariffavtale ble sendt før sommeren. Da Foodora og Fellesforbundet møttes til mekling 19. august ble de ikke enige og streiken startet dagen etter med at 102 sykkelbud la ned arbeidet sitt.

Fra fredag vil 195 sykkelbud være ute i streik. Om konflikten ikke er løst, vil dette øke til 252 bud fra 1. oktober.

(©NTB)