SIGNERTE: Håkon Evjen signerte tirsdag på en fireårskontrakt med AZ
SIGNERTE: Håkon Evjen signerte tirsdag på en fireårskontrakt med AZ Foto: AZ

Evjen (19) solgt til AZ – blir tidenes dyreste Glimt-salg

Håkon Evjen forlater Bodø/Glimt til fordel for AZ. Den nederlandske klubben punger ut hele 25 millioner kroner for det norske stortalentet.

Bodø/Glimts stortalent Håkon Evjen er klar for nederlandsk fotball og AZ Alkmaar.

Administrerende direktør i Bodø/ Glimt, Frode Thomassen, bekrefter overfor TV 2 at Håkon Evjen har skrevet under en fire og et halvt år lang kontrakt med den nederlandske fotballklubben. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2020, noe som betyr at Evjen fullfører sesongen hos medaljejagende Bodø/ Glimt.

Etter det TV 2 Sporten erfarer betaler AZ hele 25 millioner kroner i overgangssum for 19-åringen. I tillegg har Glimt sikret seg prosenter ved et videresalg i overgangsavtalen.

Det betyr at Håkon Evjen blir den dyreste spilleren som er blitt solgt fra Glimt gjennom tidene.

– Akkurat nå føles det bra ut og jeg er glad. Jeg tror dette kan bli veldig spennende, sier en fornøyd Håkon Evjen til Glimts hjemmeside.

– AZ Alkmaar har tatt meg godt i mot. Det er en profesjonell klubb som tar vare på unge spillere. De har gode fasiliteter, og en klubb som er blant de topp fire i nederlandsk divisjon. Jeg trives godt i Bodø/Glimt, men dette er en fint steg for meg å ta, fortsetter Evjen.

Blir tidenes dyreste Glimt-spiller
Evjen dro rett fra oppgjøret mot Stabæk og til Amsterdam for å gjennomføre medisinsk test og for å fullføre sine personlige betingelser. Han blir presentert for sin nye klubb tirsdag ettermiddag. Evjen returnerer til Bodø på onsdag og skal delta på trening. 19-åringen fullfører dermed sesongen for Glimt, før han slutter seg til AZ i januar.

Administrerende direktør Frode Thomassen i Bodø/Glimt er glad for at stortalentet fullfører sesongen for hos gultrøyene.

– Det var en viktig del og betydningsfull del av avtalen mellom klubbene, sier Frode Thomassen til TV 2 Sporten.

Han er fornøyd med de økonomiske rammene for salget.

– Vi er veldig fornøyd med avtalen som er gjort. Det har pågått samtaler over en stund og det har vært en veldig fin dialog mellom de to klubben og Håkon Evjen, sier Thommassen.

Ville ha Evjen i sommer
I AZ Alkmaar er gleden stor over å ha fått signaturen til nordmannen på plass.

– Jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med denne overgangen. Håkon er en ung, talentfull midtbanespiller. Han gjør det veldig bra i Bodø/Glimt, som presterer over forventningene med en andreplass i Eliteserien, sier fotballdirektør Max Huiberts til klubbens nettsted.

Han røper videre at interessen for Evjen ikke oppsto nå i høst.

– Vi ønsket faktisk å få Håkon i det siste overgangsvinduet. Det mislyktes. Nå blir han med i forberedelsene til andre halvdel av denne sesongen, sier Huiberts.

– Måtte ikke selge
Håkon Evjen har gått gradene fra Narvik og Mjølner før han endte opp i Bodø/Glimt. Det har han utviklet seg i rekord fart og er blitt beskrevet som en uslepen diamant. Tidligere er han er blitt linket til Premier League-gigantene Manchester United og og Manchester City.

– Det er veldig artig at Håkon får starte karrieren i AZ Alkmaar, og vi tror at dette er den rette arenaen for han nå, understreker Thomassen.

Og legger til:

– Slik jeg kjenner Håkon har han et potensiale for å spille for enda større klubber i Europa på sikt, forteller Glimt-direktøren.

– Måtte Glimt selge på grunn av økonomi?

– Vi har ikke vært i en situasjon der vi må selge spillere, men «timingen» denne gangen ble rett både for klubben og Håkon selv, svarer Glimt-direktøren.

– Mister ikke fokus
Evjen har tatt Eliteserien med storm denne sesongen. Han har scoret ti mål og har notert seg for to målgivende pasninger for et Glimt-lag som har overrasket mange i Eliteserien.

Evjen er fornøyd med å kunne fullføre sesongen for Glimt.

– Selv om det nå er bestemt at jeg skal bytte klubb i januar, betyr det ikke at jeg mister fokus for den jobben jeg skal gjøre i Bodø/Glimt. Jeg skal fortsette å gi alt for Glimt og kommer til å fokusere på Eliteserien og det vi i klubben skal gjøre ut resten av sesongen, forteller Evjen til Glimts hjemmeside.

I AZ blir 19-åringen lagkamerat med de tidligere RBK-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Bjørn Maars Johnsen er også Alkmaar-spiller, men på utlån i Rosenborg ut året.

AZ Alkmaar ligger for øyeblikket på en femteplass i nederlandske Eredivisie med ti poeng etter fem spilte seriekamper. Ajax og PSV topper tabellen med 13 poeng. Evjens nye klubb er med i gruppespillet i Europa League, hvor de blant annet skal måle krefter med Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.